RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Jensen får Elden som forsvarer

John Christian Elden skal forsvare korrupsjonssiktede Eirik Jensen.
John Christian Elden skal forsvare korrupsjonssiktede Eirik Jensen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Korrupsjons- og narkotikasiktede Eirik Jensen skifter forsvarer. John Christian Elden og Arild Holden overtar for Jens-Ove Hagen.

Det bekrefter Hagen overfor VG. Ifølge advokaten slutter han som Eirik Jensens forsvarer av helsemessige årsaker.

– Jeg skal gjennom en ryggoperasjon og to kneoperasjoner, sier han til avisen.

Tidligere polititopp Jensen har valgt John Christian Elden og Arild Holden fra Advokatfirmaet Elden til å overta forsvarerjobben. De to har vært forsvarere i flere mye omtalte saker.

– Det har skjedd i full overensstemmelse med tidligere forsvarer. Nå blir det mye å sette seg inn i, for det er en omfattende sak, sier Holden til avisen.

Jensen ble pågrepet 24. februar i fjor, siktet for grov korrupsjon. Siden har han vært etterforsket av Spesialenheten for politisaker. I oktober ble han også siktet for medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Siktelser
Til VG sier advokat Hagen at dersom siktelsene mot Jensen skulle ende i en tiltale, er det ikke realistisk å tro at en eventuell rettssak kommer opp før i 2016.

Jensen ble løslatt fra varetekt i juni i fjor. Etter løslatelsen har han nektet å la seg avhøre av Spesialenheten, til tross for at han har fått innsyn i anklagene som er rettet mot ham.

– Det er for vår del tilstrekkelig å vise til de omfattende lekkasjene i saken helt fra starten og inntil ganske nylig, til og med fra dokumenter som har vært stemplet som strengt konfidensielle, sa Hagen til Dagbladet tidligere i måneden.

Kjempet mot narkotika
Jensen var sentral i kampen mot narkotika, gjenger og organisert kriminalitet i Oslo helt til han ble pågrepet.

Gjermund Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Cappelen har i avhør hevdet at Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen har nektet for. (©NTB)

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere