KONGSVINGER (Nettavisen): – Det er en stor glede for meg å kunne hente Eirik ut av fengselet i dag, sa kjæresten Ragna Lise Vikre da hun kom for å hente Eirik Jensen mandag kveld.

– Jeg tror det blir veldig bra å møte ham, fortsatte hun.

– Jeg har vært veldig bekymret for ham. Han er redusert, sa hun videre.

– Tror du han må inn i fengsel igjen? var et av spørsmålene hun fikk fra pressen.

Nei, det tror jeg ikke, svarte hun.

Klokken 18.45 kjørte Jensen av gårde, sittende i passasjersetet på kjærestens jeep. Han forlot fengselet uten å si et ord, han ristet bare på hodet da frammøtte journalister forsøkte å få kontakt.

– Han virket veldig preget og veldig sliten. Nettavisen intervjuet Jensen i fjor, og det er en betydelig forskjell på den Jensen vi så i dag, rent fysisk og for cirka åtte måneder siden, sier Nettavisens journalist.

Kjæresteparet skulle hjem til huset i Hønefoss hvor Eirik Jensen er pålagt å overnatte så lenge han er en fri mann.

Det var tidligere mandag det ble vedtatt at den tidligere polititoppen skal løslates fra Kongsvinger fengsel.

Her har Jensen for det meste sittet siden han fikk dommen på 21 års fengsel i juni 2020 for å ha medvirket til omfattende hasjsmugling i en årrekke med hasjsmugleren Gjermund Cappelen. Begge ble også dømt for grov korrupsjon. Cappelen fikk 13 års fengsel etter å ha tilstått og snakket Jensen inn i saken.

Fikk flere avslag

Det er helseårsaker som gjør at Jensen er blitt erklært soningsudyktig. Allerede i juli i fjor sommer leverte han inn begjæring om løslatelse, får Nettavisen opplyst. Men etter avslag i flere runder valgte Kriminalomsorgen Region Øst å bevilge soningsavbrudd for Jensen.

TIDLIGERE STORT INTERVJU: Eirik Jensen fikk ikke se eller møte kjæresten på åtte måneder: – Hun sliter med hvor jævlig det er her

Vedtaket ble formelt fattet mandag ettermiddag.

Tidligere mandag sa Vikre, Jensens kjæreste gjennom mange år, til Nettavisen at han har hatt det helt jævlig i fengsel. I et annen intervju med Avisa Oslo har Jensen selv fortalt om tunge tider i fengselet og at han slet med å spise og gikk ned mange kilo.

SE VIDEO: Eirik Jensen forteller: Slik er livet i fengsel


Mandag kveld gikk han ut fengselsportene, som en foreløpig fri mann. Neste steg i prosessen kan bli å søke benådning.

Beskjeden fikk han allerede forrige uke. I første omgang er han løslatt for seks måneder, men dette kan bli forlenget.

Les også: Eirik Jensen i skjult lydopptak fra fengselet: – Jeg blir lynforbannet over den arrogante holdningen

I august omtalte Nettavisen at hasjsmugleren Cappelen ble løslatt fra Berg fengsel i Tønsberg etter å ha sonet 2/3 av dommen. Han ble pågrepet i en stor politiaksjon i desember 2013.