RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LØSLATT: Eirik Jensen er sluppet fri etter å ha sittet i varetekt siden 24. februar.
LØSLATT: Eirik Jensen er sluppet fri etter å ha sittet i varetekt siden 24. februar. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Eirik Jensen løslatt fra varetekt

Sist oppdatert:
Faren for bevisforspillelse mindre.

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen er løslatt fra varetekt, opplyser Spesialenheten for politisaker fredag.

- Den korrupsjonssiktede politimannen ble i dag løslatt fra varetekt, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten.

Skulle sitte lenger
Jensen fikk tirsdag forrige uke forlenget varetektsfengsling i én uke med brev- og besøksforbud. Spesialenheten for politisaker ba om to uker og anket Oslo tingretts kjennelse til Borgarting lagmannsrett, der de fikk medhold.

Eirik Jensen anket avgjørelsen, men Høyesterett forkastet anken onsdag. Likevel ble Jensen løslatt fredag.

- Spesialenheten har nå gjennomført de etterforskningsskritt som var nødvendig før en løslatelse. Faren for at siktede kan forspille bevis anses nå som mindre, og dermed er det ikke lenger behov for å holde ham i varetekt, sier Øyen.

- Det at siktede løslates, endrer ikke grunnlaget for siktelsen eller mistanken om grov korrupsjon, sier Øyen.

Gjenstår mye etterforskning
Eirik Jensen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar, siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning. Han er ikke siktet i selve narkotikasaken, men for å ha lagt til rette for smugling.

Politioverbetjenten har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon.

- Trenger fred og ro
Forsvareren til den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen sier klienten hans er sliten og blir ivaretatt av politikolleger og helsepersonell.

- Politikolleger, sammen med helsepersonell, har nå sørget for å bringe ham til et sted der han vil bli holdt skjermet, skriver Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen i en pressemelding.

- Etter å ha vært holdt innesperret og fratatt all kontakt med familie, venner og arbeidskolleger i det meste av varetektsperioden, er han svært sliten, psykisk og fysisk, heter det videre i pressemeldingen. (©NTB)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere