*Nettavisen* Nyheter.

Eirik Jensen skal ha brukt en død manns mobiltelefon

Forsvarerne Jens-Ove Hagen og Eva-Marie Stryker før fengslingsmøtet for den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen i Oslo tingrett 25. mars. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Etterforskningen av Eirik Jenssen skal ha avdekket at den korrupsjonssiktede politimannen skal ha brukt en død manns mobiltelefon.

04.04.14 15:52

Ifølge TV 2 s opplysninger har Jensen brukt mobiltelefonen til å kontakte den narkotikasiktede 47-åringen i saken.

- Jeg har ingen kommentar til det. Dersom det stemmer, er det en del av etterforskningen, sier Jensens medforsvarer Eva-Marie Stryker til NTB.

Mannen mobilnummeret var registrert på, er av utenlandsk opprinnelse og har vært død i flere år, ifølge kanalen. Jensen skal ha sendt over 100 meldinger til 47-åringen fra den døde mannens mobilnummer, blant annet for å avtale møter.

Ifølge TV 2 var det vanlig for politiet å bruke gamle telefonnumre fram til tidlig på 1990-tallet for å oppnå kontakt med kriminelle. «Kilder opplyser imidlertid til TV 2 at bruk av slike telefoner i dag oppfattes som brudd på reglementet», skriver kanalen.

Les også:Sønnen til Cappelen løslatt fra fengsel

Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken mot ham. Forsvarer Jens-Ove Hagen har tidligere uttalt at klienten synes det er vanskelig ikke å kunne imøtegå «de voldsomme beskyldningene som er rettet mot ham.» (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.