RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Raude-boring får pålegg(Ny2)

Sist oppdatert:
Norsk Hydro som operatør på Oblix-prospektet har nå fått pålegg om gjennomgang av boreriggen Eirik Raudes utslippsbarrierer før boring igjen kan settes i gang
Nytt: Opplysning om lavere dagrate, se kursiv

Bakgrunnen pålegget gitt av Petroleumstilsynet er to tilfeller av teknisk svikt som har ført til utslipp av borevæske i løpet av de siste halvannen ukene.

- 17. februar ga vi Ocean Rig pålegg om å gjennomgå kvaliteten til alle nødvendige barrierer før operasjon kan starte opp igjen, for å sikre at forsvarlig drift kan ivaretas, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Pressetalsmann Gisle Johanson i Hydro Olje & Gass sier til iMarkedet.no nå i formiddag at arbeidet med en slik gjennomgang ble startet allerede før Hydro og Ocean Rig fikk pålegget av Petroleumstilsynet i går.

- Vi hadde satt igang en gjennomgang på eget initiav. Det er i vår interesse å sørge for at disse forholdene er best mulige, sier Johanson til iMarkedet.no.

Venter på været

Boreoperasjonen på Eirik Raude er nå stanset, og Ocean Rig venter på bedre værforhold før arbeidet med gjennomgang av utslippsbarrierene kan gjennomføres.

Johanson vil ikke gi noe konkret tidsperspektiv for når boringen kan være i gang igjen, og viser til at dette er væravhengig. Selve gjennomgang kan ta noe få dager når den først er i gang.

Ifølge Johanson får Ocean Rig nå en reparasjonsrate i henhold til kontrakt med Hydro. Han vil ikke opplyse hvor mye lavere den er sammenlignet med full operasjon.

Ikke farlig

- Utslippene vurderes ikke isolert sett som miljøskadelige, men myndighetene ser likevel alvorlig på hendelsene. Vi anser det som viktig og nødvendig å bidra til at forutsetningene for aktiviteten i Barentshavet blir ivaretatt - herunder å unngå utilsiktet utslipp til sjø eller andre uønskede hendelser, sier Magne Ognedal, direktør i Petroleumstilsynet i en kommentar.

8. februar slapp Eirik Raude ut seks kubikkmeter vannbasert BOP-væske (vannbasert væske for operasjon av ventiler). 16. februar lakk fire kubikkmeter vannbasert boreslam ut til sjø etter at kobling på lufttilførsel til pakningselement på teleskopleddet på stigerøret ble ødelagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere