Eitzen Chemical øker flåten

Eitzen Chemical har bestilt nye kjemikalietankskip, og samtidig kvittet seg med eierandeler i to andre.

Eitzen har allerede en enorm nybyggingsaktivitet gående og nå økes den med ytterligere to skip. Rederiet har signert en kontrakt med koreanske Jinse Shipbulding på to kjemikalietankskip på 13.000 dødvekttonn hver.

NA24 - din næringslivsavis

Skipene skal leveres i 2008 og får en prislapp på 23,6 millioner dollar per enhet. I tillegg til den faste ordre har Eitzen fått opsjoner på to lignende skip. Med den ordren har Eitzen Chemical voldsomme 35 skip under bestilling med levering frem til 2010.

I tillegg til nybyggene melder Eitzen Chemical at de har solgt sin eierandel på 50 prosent i de to 13.000 dødvektonns store tankerne Sichem Copenhagen og Sichem Oslo basert på en skispverdi på 27 millioner dollar per enhet. Kjøper er danske Nordic Tankers. Salget gir en gevinst på 10,3 millioner dollar.

Skipene er bygget i 2005 og vil fortsette å seile i Eitzens city class-pool.

Samtidig med salget til Nordic Tankers, så kjøper Eitzen førstnevntes eierandel på 50 prosent i kjemikalitankskip Sichem Pearl for 8 millioner dollar. Skipet bygget i 1994 er på 10.300 dødvekttonn.

Sist ledd i rekken av transaksjoner er erklæring av en kjøpsopsjon på den 8.800 dødvekttonn store Sichem Palace. Prisen er 12,9 millioner dollar for det 2004-bygde skipet. Markedsverdien på skipet skal være på 27.8 millioner dollar.

Etter kjøpene og salgene kontrollerer Eitzen Chemical en flåte på 73 skip, samt 14 skip under management.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag