RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eitzen kjøper kjemikalienybygg(Ny)

Sist oppdatert:
Rederiet Camillo Eitzen & Co og konsernsjef Axel C. Eitzen fortsetter ekspansjonen i kjemikalietankmarkedet og sluttforhandler nå kjøpet av to nybygg
Nytt: Mulig norsk selger

De to nybyggene som Eitezen nå vil kjøpe er hver på 13.000 dødvekttonn og er skip i IMO II/II-kategorien med epoxybelagte tanker.

Skipene skal bygges i Sør-Korea med levering i februar og juni 2006. Prisen på skipene er totalt 34,8 millioner dollar, hvorav 8,34 millioner ska betales ved signeringe av kjøpekontrakten. Av dette igjen skal 2,16 millioner gjøres opp med nye Eitzen-aksjer på kurs 41,50 kroner.

Aksjen ble sist handlet på 46,80 kroner, og den lavere emisjonskursen ble satt på grunnlag av aksjekursen da forhandlingene startet.

Ytterligere to

I tillegg har Eitzen signert en 5 årig opsjon på et bareboatcharter med den samme selgeren for ytterligere to søsterskip som skal leveres i oktober 2006 og februar 2007. Det er en opsjon på forlengelse av bareboatavtalen med ett år.

Norsk selger

Ifølge TradeWinds peker flere ting mot at det er shippingmannen Peter D. Gram som selger nybyggene til Eitzen. Gram har fire tilsvarende skip i ordre ved 21 Century Shipbuilding i Sør-Korea. Dersom Gram er selger, skal han kunne ta en gevinst på 5 millioner dollar fra salgt.

Axel. C. Eitzen vil ikke kommentere dette overfor avisen, mens Gram er på reise og ikke tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere