RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eitzen Maritime går bananas

Sist oppdatert:
Opp 65,66 prosent på Oslo Børs.
Av: Gulbrand Øverbye
Eitzen Maritime Services, et selskap som leverer utstyr til skipsindustrien, har en eventyrlig utvikling på Oslo Børs, onsdag. Aksjen er opp fantastiske 65,66 prosent, men svinger enormt på relativt lave volum.

Aksjen ble stoppet etter en oppgang på 24,53 prosent, men ingen nyheter kom frem. Likevel har aksjen altså steget videre.

Typisk daytradere
Tor Arne Olsen, pressetalsmann for Oslo Børs, svarer på spørsmål fra NA24 at de tok kontakt med selskapet og meglerne som handlet i aksjen under børspausen, men fant ingen innsideinformasjon.

Han påpeker at nettmeglerne Nordnett og NetFonds er de som står for brorparten av handelen.

- Det er et typisk eksempel på daytradere som styrer en aksje, avslutter Olsen.

Ledelsen er overrasket
- Vi er overrasket. Den 14. mai sto kursen i 2,1. Etter det har vi sett en respons i markedet i tråd med hva vi hadde håpet, men utviklingen, spesielt i dag, har vært uvanlig det må jeg kunne si, sier Knut C. Abrahamsen, finansdirektør i Eitzen Maritime, til NA24.

- Vi mener 2,10 ikke reflekterer verdiene, men det er vanskeligere å si om vi treffer nå, fortsetter Abrahamsen.

Følger innsiderne
Meglerhuset Orion Securities har merket seg de heftige oppkjøpene i Eitzen Maritime Services. De følte seg tvunget til å ta aksjen inn i sin innsideportefølje etter innsiderens hamstring. Ut gikk Kitron.

- Tre innsidere som nesten ikke eide aksjer fra før meldte i går om aksjekjøp for over åtte millioner kroner i Eitzen Maritime Services. Dette må kunne karakteriseres som et meget sterkt kjøpssignal, skriver Orion i sin utgave av Dagens Analyse.

Dagens innsidehandler i forbindelse med kjøpsopsjoner bidrar til at interessen for aksjen øker.

Ems var også blant vinnerne i går med en stigning på seks prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere