Gå til sidens hovedinnhold

Eivind Trædal beklager «rasshøl»-kommentar

Etter å ha omtalt tidligere Frp-leder Siv Jensen som et «rasshøl», slettet MDG-politiker Eivind Trædal uttalelsen.

Nylig gikk Eivind Trædal (MDG) hardt ut på Twitter og omtalte Siv Jensen som et «rasshøl» i lys av et intervju hun gjorde med Dagens Næringsliv, der den avtroppende Frp-partilederen tok til orde for at hun har «irritert seg grønn» over 22. juli-debatten.

– Jeg har irritert meg grønn over 22. juli-debatten gjennom sommeren og alle forsøkene på å brunbeise Frp, sa Jensen til avisen (krever abonnement).

Les også: Gunnar Stavrum: Står Miljøpartiet De Grønne bak å kalle tidligere Frp-leder for «rasshøl»?

Den tidligere Frp-lederen fortalte videre at de siste årene har hun sett en klar tendens som hun absolutt ikke liker.

– Det har gjennom årene vært tilløp til å politisere 22. juli, men AUF og Støre gjorde det nå sterkere i forbindelse med tiårsmarkeringen. Det underliggende budskapet er at Frp på et vis er medskyldig for tankegodset bak angrepet. Men de tør ikke spille det kortet rett ut. Derfor dobbeltkommuniserer de ved å si at vi har et særlig ansvar, sa Jensen.

Eivind Trædal i MDG valgte å reagere på denne måten da han så Jensens uttalelser:

– Representerer kun seg selv

Trædals utspill vakte mange reaksjoner. En som tok Trædal til motmæle var Aase Marie Olafsen, som kommenterte at «vi er mange i MDG som ikke kommer med slike tilbakemeldinger. Trædal representerer kun seg selv».

Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum var også en som reagerte på kommentaren, og mente at MDGs leder i Oslo bystyre dro politisk debatt ned til nytt bunnivå.

- Sett med Eivind Trædals øyne er det forståelig at han lar seg hisse opp over den tidligere Frp-lederens meninger, men det er uforståelig at en person som nylig ble MDGs leder i Oslo bystyre velger å forsimple en så viktig debatt, skrev Stavrum i et innlegg mandag.

I løpet av mandagen valgte bystyremedlemmet i Oslo å slette twittermeldingen. Før det hadde meldingen blitt likt over 200 ganger og delt over 16 ganger. I alt følges Trædal av over 30.000 brukere på mikrobloggtjenesten.

Så la han ut en ny melding der han uttalte at å omtale Jensen som et «rasshøl» kanskje var litt for drøyt.

Les også: Siv Jensen grønn av irritasjon: Ut mot Støre

Beklaget seg

– Jeg skal jobbe med å finne et bedre ord for toppolitikere som misbruker en betent og viktig debatt om AUFs opplevelser etter 22. juli til å plassere seg selv i offerrollen og anklage dem for å ville drive sensur, skrev han.

Senere på ettermiddagen kom Trædal med nok en unnskyldning, denne av det mer uforbeholdne svaret.

– Allright. Kjære Siv Jensen: jeg beklager min lite gjennomtenkte uttalelse, skrev MDG-politikeren.

Til Nettavisen skriver Trædal i en SMS at det var en emosjonell og lite gjennomtenkt kommentar, og at ordbruken var unødvendig krass.

– Utgangspunktet var at jeg er dypt provosert over at noen kan komme med så ufine anklager mot AUF etter den tunge og betente debatten vi har hatt om 22. juli i sommer. Å anklage AUF for å forsøke å sensurere andre, er nedrig i mine øyne. Men dette burde jeg ha formulert på en langt bedre måte, så det beklager jeg til Siv Jensen at jeg ikke gjorde, sier Trædal til Nettavisen.