Gå til sidens hovedinnhold

Ekkelt virkelig krigsspill

«Brothers in Arms: Hell’s Highway» tar deg ubehagelig tett inn på andre verdenskrig.

(Spillmagasinet): Andre verdenskrig er med aller største sannsynlighet den mest «populære» skytespillkrigen. Kjempesuksessene «Wolfenstein», «Medal of Honor» og «Call of Duty» er bare noen av et utall spillserier som tar utgangspunkt i den.

Mange, meg selv inkludert, mener at den krigen nå er oppbrukt og at utviklerne bør finne på noe nytt. Av og til sitter jeg med følelsen av å ha drept flere nazister på skjermen enn det gikk med i virkeligheten, og å ha deltatt i de samme slagene mange ganger.

Engasjerende historie

Heldigvis er det et unntak, og det er amerikanske Gearbox og deres «Brothers in Arms»-serie. Disse taktiske skytespillene skiller seg fra sine actionfilminspirerte brødre og viser at verdenskrigen har mer å by på. Her prøver utviklerne å gjenskape hvordan det faktisk var.

«Hell’s Highway», seriens nyeste og veldig forsinkede medlem, er det foreløpig nærmeste Gearbox har kommet virkeligheten. Handlingen er lagt til operasjon Market Garden og spillet forteller en engasjerende og passe lang historie. Jeg begynte å bry meg om figurene og følte med dem hver gang noe skjedde.

Svært voldelig video fra "Hell's Highway":
NB! 18 ÅRS ALDERSGRENSE!

HTML EMBED
video_embed(11112,1);

Se flere spillvideoer her

Intense kamper

Hovedrollen spilles igjen av sersjant Matt Baker, og de mange skuddvekslingene er like krevende og intense som i de andre spillene i serien.

Du må styre lagene du har kontroll over med stødig hånd, utnytte omgivelsene på best mulig måte og hele tiden velge riktig taktikk. Fiendene er smarte og ofte skal det ikke mer enn en blunder til før noen stryker med, så full konsentrasjon er påkrevd.

Her handler det for øvrig ikke om tempo. I «Hell’s Highway» jobber du deg sakte gjennom de godt designede, men dessverre litt ensformige omgivelsene. Du må også ofte stoppe for å studere kartet og planlegge veien videre, så hvis du liker at ting går unna er med andre ord ikke dette noe for deg.

Intuitivt

Med så mye å tenke på på en gang, er det fint at kontrollen er intuitiv og fungerer som ei kule. Det tar ikke mange minuttene fra du starter og til du har full kontroll over troppene, en rekke utviklere av lignende spill har noe å lære av Gearbox.

En ting som derimot ikke er like imponerende, er den kunstige intelligensen på medsoldatene dine. De oppfører seg for det meste greit, men gjør litt for ofte forferdelige tabber som tvinger deg til å laste inn et gammelt spill og prøve på nytt. For eksempel har de en stygg uvane for å stille seg på feil side av ting og følge merkelige ruter til der hvor du ber dem gå.

Et annet minus er det grafiske, «Hell’s Highway» har vært under utvikling i et par år og det merkes. Jeg synes blant annet at detaljnivået ikke er så bra som det bør være og spillet sliter med hakking. Lydmessig er det derimot helt suverent og et skikkelig anlegg gjør så slagmarken føles enda mer levende.

God opplevelse

«Brothers in Arms: Hell’s Highway» er absolutt ikke perfekt, men er likevel et godt spill.

Det er krevende, intenst og forteller en glimrende og engasjerende historie. Hvis du har lyst på en litt annerledes opplevelse fra andre verdenskrig, anbefaler jeg at du gir det en sjanse.

8

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley