RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekornes kom ikke helt i mål(Ny)

Sist oppdatert:
Møbelkonsernet Ekornes skuffer noe med sine første kvartals tall. Ordresereven viser også en negativ utvikling i en vanskelig markedsituasjon
Ekornes har lagt frem et driftsresultat på 101 millioner kroner, som er 13 millioner kroner lavere enn det analytikerne ifølge TDN Finans hadde ventet.

Resultat før skatt sviktet tilsvarende og endte på 103 millioner, mot ventet 115 millioner kroner.

Driftsinntektene ble på 594 millioner kroner. Her hadde analytikerne ventet 598 millioner.

Utenom omsetningen som økte med 5 millioner kroner, var tallene også svare enn i samme periode i fjor. Da gikk Ekornes med et overskudd på 115 millioner kroner før skatt og et driftsoverskudd på 114 millioner.

God ordreinngang

Det er Stressless som fortsetter å være vinneren for Ekornes. Stressless-produktene opplevde økt ordreinngangen mot slutten av første kvartal, og Ekornes vils om følge av dette øke produksjonskapasiteten til 1.400 sitteplasser pr. dag.

- En regner med at denne kapasiteten vil være på plass innen utgangen av juni, skriver selskapet.

Ordreinngangen i årets 4 første måneder er 14 prosent høyere enn i fjor. Ordrereserven ved utgangen av april er på 185 millioner kroner, som er 7 prosent lavere enn året før.

Fortsatt svakt i Europa

Når det gjelder utviklingen i Ekornes sine markeder så er bilde ikke spesielt oppløftende.

- De europeiske møbelmarkedene er fortsatt svake, og det er få tegn til bedring. Heller ikke det amerikanske markedet forventes å vokse de nærmeste månedene, skriver selskapet i rapporten.

Heller ikke norske markedet viser noen sikker utviklingen.

- Stressless- nisjen er fortsatt i vekst både i Europa og i USA. Mange «nye» leverandører i de europeiske markedene vil kunne påvirke veksten hos Ekornes, skriver selskapet.

De nye produktene Stressless Paradise samt tilhørende stoler Stressless Dream og Stressless Spirit, ble presentert for nordiske kunder i oktober i fjor, og innsalget til utstillinger i butikkene har vært usedvanlig godt ifølge Ekornes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere