RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekornes skuffet

Sist oppdatert:
Møbelselskapet Ekornes' resultater i andre kvartal var skuffende. Sjekk mer om rapporten her
Møbelselskapet Ekornes var ute med kvartalsresultatene for andre kvartal mandag ettermiddag. Resultatene var klart svakere enn markedet hadde ventet på forhånd.

Omsetningen i andre kvartal 2005 var 542,0 millioner kroner mot 539,2 millioner kroner i tilsvarende periode 2004. Driftsresultatet i andre kvartal ble 85,1 millioner kroner mot 111,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Ordinært resultat før skatt ble 87,8 millioner kroner mot 112,3 millioner kroner i andre kvartal 2004.

Ifølge estimatene til TDN Finans ventet markedet i snitt et resultat før skatt på 105 millioner kroner, og et driftsresultat på 104 millioner kroner i andre kvartal. Det var ventet at omsetningen i andre kvartal var på 542 millioner kroner.

- Markedet for møbler i Europa er svakt. Også i USA meldes det om et svakere møbelmarked. Disse forholdene bekreftes av leverandører til møbelindustrien. Det norske møbelmarkedet har i første halvår 2005 vært på nivå med fjoråret, med et fall i første kvartal og et etterfølgende andre kvartal med tilsvarende vekst. De øvrige nordiske landene har hatt noe varierende etterspørsel. I Asia har vi ennå ikke sett bedringer i møbelmarkedene, dog viser den japanske økonomien tegn til bedring, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere