Eks-fotballsponsor prøver på nytt

Foto: Ole-Johnny Myhrvold (Glåmdalen)

Det forrige selskapet han drev ble svindlet i senk. Nå er Asger Jensby tilbake i manesjen.

13.01.10 09:55

4. januar åpnet Kongsvinger-selskapet Inventive AS kontor i Lyngby med datterselskapet Inventive Danmark.

- Det føles fint å etablere noe i Danmark igjen, sier Jensby, som blir styreleder for det danske datterselskapet som foreløpig består av tre medarbeidere til Glåmdalen.

Raskere enn planlagt
I høst etablerte han og kona Eva Snare, IT-selskapet Inventive i Kongsvinger, med Morten Risdal som daglig leder og Jensby som arbeidende styreleder. Bedriften tilbyr tverrfaglige IT-tjenester via Internett til små og mellomstore bedrifter. De består nå av seks personer.

Nå styrkes staben i Kongsvinger med ytterligere to til tre stillinger for å betjene det danske datterselskapet med teknisk og administrativ assistanse. Inventive AS vil eie 55 prosent av aksjene i Inventive Danmark. Resten eies av de danske ansatte.

Da Jensby lanserte Inventive i høst, skisserte han en plan om først å bli landsomfattende i Norge, og deretter i 2013–2014 tenke utvidelser i Danmark og Sverige.

- Det går ikke alltid som planlagt, smiler han.

- Grunnen til at vi etablerer oss i Danmark nå, er at vi kom i kontakt med tre oppegående personer som vi har stor tro på. Vi har fått tak i noen av de råeste selgerne i det danske markedet. Det fikk oss til å framskynde planene våre for Danmark, sier han til Glåmdalen.

Lyngby er valgt som lokaliseringssted på grunn av den strategiske nærheten til København. Kundene er som i Norge små og mellomstore bedrifter.

Ikke IT Factory
Jensby er klar over at han vil bli minnet om fortiden i konkursrammede IT Factory når han igjen satser på IT-fronten i Danmark, men han poengterer at dette er en helt annen måte å drive på.

- Det er samme type basisteknologi, men forretningssiktemålet er et helt annet. Med Inventive jobber vi direkte mot de enkelte bedrifter. Med IT Factory solgte vi produkter via partnere som igjen henvendte seg til sluttkundene. En annen stor forskjell er at Inventive har et ærlig lederskap, sier han, og sikter til sin bedrageridømte kompanjong Stein Bagger, som var direktør og medeier i IT Factory.

- Jeg håper ikke det blir min person som får mest fokus i forbindelse med etableringen av det nye selskapet, men at Inventive Danmark vil bli omtalt på bakgrunn av de resultater selskapet skaper, sier Jensby.

På sikt ønsker Inventive å etablere seg også i Sverige, men Jensby vil ikke tidfeste noen svenskesatsing.

- Men med den nærheten vil har til Sverige, er det naturlig å tenke seg at vi begynne med å markedsføre seg innover til bedrifter i Värmland, sier han til Glåmdalen.

IT Factory-kollaps
Danske Asger Jensby var eieren i danske IT Factory, sammen med sin mangeårige kompanjong Stein Bagger. I løpet av desember 2008 ble selskapet involvert i landets største svindelskandale noensinne, og norskfødte Stein Bagger ble arrestert rett før jul. Bagger hadde svindlet kunder, partnere og aksjonærer for milliardbeløp og ble idømt en straff på syv års fengsel.

I 2008 bygget Jensby en praktvilla nord for Kongsvinger, etter å ha lånt 20 millioner kroner av nettopp svindelsiktede Stein Bagger. Dette huset ble pantsatt for 28 millioner kroner for et lån i Fokus Bank, datterselskap av Danske Bank, som hadde en betydelig eksponering mot det havarerte IT Factory-systemet.

Foto: Fotograf Ørnelund As

Det er tidligere anslått at herligheten på vel 1000 kvadratmetter, med egen tennisbane, skal ha kostet over 40 millioner kroner å bygge, tomtekostnader inkludert.

Les mer: Hengemyr for luksushus

Jensby var også storsponsor for Kongsvinger IL og hans penger var avgjørende for at Tom Nordlie tok jobben som trener i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.