Bakke dømmes for uriktig forklaring og dokumentfalsk etter at han var tiltalt for å ha forfalsket en mail fra Playboy-modell Amalie Olufsen, som ble brukt som bevis i Forliksrådet i et søksmål mot VGTV-profil Mads Hansen. I søksmålet mot Hansen hadde den tidligere kjendismanageren lagt frem en mail som bevis på pengetap, etter at Hansen skal ha hengt ham ut på Instagram, ifølge Bakke.

Bakke var også tiltalt for ytterligere to punkter for forfalsking som gjaldt samme forhold. Stjerneadvokaten John Christian Elden, som var engasjert av Bakke, sendte forliksklagen, men visste ikke at mailen var forfalsket.

Nå må kjendismanageren sitte inne i en måned, siden fengselsdommen er ubetinget.

«Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at Erland Bakke er skyldig i tiltalens poster og dømmer han til fengselsstraff i 30 dager samt sakskostnader til det offentlige. Erland Bakke frifinnes for kravet om erstatning og kravet om sakskostnader fra Mads Hansen», står det å lese i dommen fra Oslo tingrett.

- Bakkes umiddelbare reaksjon er at han ønsker å anke. Utover det har jeg ingen kommentar til selve dommen ennå, sier forsvarer Jan Erik Teigum til VG.

Ba om 30 dager ubetinget

- Påtalemyndigheten mener Bakke er skyldig i alle tre tiltalepostene. Bakkes forklaring er uten troverdighet. Hans forklaring er teoretisk og oppkonstruert, sa politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i sin sluttprosedyre i slutten av april.

Han trakk også frem at de faktiske forhold i saken var innrømmet.

Les også: Kjendismanager i SMS til Elden: - Jeg har lyst å gi Mads Hansen en «dask på lanken»

Politiet mente at han dermed hadde gitt uriktige opplysninger til retten.

- Det er et angrep på rettstaten, når man saksøker folk med falske dokumenter, sa politiadvokaten.

Forsvareren til Bakke, Jan Erik Teigum, sa at det Bakke gjorde var «dumt og uriktig å gjøre», men at det neppe var straffbart. Derfor ba han om frifinnelse i sin sluttprosedyre.

Kveine skjønte lite av forklaringen Teigum, og la til følgende i sin sluttprosedyre:

- Det er teoretisk mulig, men dette gir ingen mening i den virkelige verden, sa han.

Krevde maks 80.000 kroner

Mads Hansen pådro seg utgifter på rundt 200.000 kroner i forbindelse med Bakke-saken, men krevde «bare» maks 80.00 kroner i erstatning, fordi det var utlegg for advokatbistand etter at politiet startet etterforskning mot Bakke.

I et Instagram-innlegg fredag ettermiddag «godter» Hansen seg over dommen:

«Jeg stikker bare innom for å ønske alle lovlydige en strålende helg, jeg. Det gjelder altså ikke deg, Erland Bakke. Du er dømt til fengsel for å ha forfalsket bevis i et forsøk på å få MEG dømt.», skriver profilen.