RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-kjæreste forteller at Lubitz hadde store problemer

Andreas Lubitz våknet skrikende om natten og hadde store problemer, forteller en 26 år gammel flyvertinne som hevder å ha vært kjæresten hans en periode i fjor. Foto: Reuters / NTB scanpix
Andreas Lubitz våknet skrikende om natten og hadde store problemer, forteller en 26 år gammel flyvertinne som hevder å ha vært kjæresten hans en periode i fjor. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Stringer (NTB/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Eks-kjæresten til annenflygeren som tok 149 mennesker med seg i døden, beskriver en ung mann med psykiske problemer.

Bildt har snakket med den 26 år gamle flyvertinnen, som hevder at hun var kjæreste med 27 år gamle Andreas Lubitz i fem måneder i fjor.

Avisen har fått se bilder av de to sammen og navngir kvinnen som Maria W. Hun ønsker ikke å stå fram med fullt navn og lar seg bare fotografere bakfra.

Flyvertinnen beskriver forholdet til Lubitz som hemmelig og forteller hvordan de møttes i skjul på hotellrom mellom flyturene de hadde rundt omkring i Europa.

LES OGSÅ: EU vil ha to i cockpit etter flykatastrofen

Våknet skrikende

Maria W. beskriver Lubitz som en myk og vennlig mann, men med åpenbare psykiske problemer.

Ifølge flyvertinnen våknet han skrikende om nettene, han hisset seg opp og ble høyrøstet under samtaler og ved ett tilfelle låste han seg i lengre tid inne på badet.

Han klaget også mye over stort arbeidspress, var bekymret for arbeidskontrakten og var misfornøyd med lønna. Etter hvert begynte hun å bli redd ham.

– Jeg slo opp med ham fordi det ble stadig mer klart at han hadde problemer, forteller hun til Bild.

– Men han var flink til å skjule hvordan det egentlig sto til med ham, sier hun.

Politiet ransaker boligen til Andreas Lubitz etter at Germanwings-flyet styrtet i alpene.

– Alle vil huske meg

Da hun hørte om ulykken, og hvordan de franske etterforskerne slo fast at Lubitz etter alt å dømme hadde styrtet Germanwings-flyet med overlegg, kom hun til å huske på noe han sa, forteller hun.

– Det var én setning som dukket opp i hodet mitt: En dag vil jeg gjøre noe som endrer hele systemet, og deretter skal alle kjenne navnet mitt og huske meg, sa han.

– Jeg forsto aldri hva han mente, men nå gir det mening, sier flyvertinnen.

Drømmen brast

Lubitz innrømmet at han hadde gått til psykiatrisk behandling, men snakket aldri mye om dette, forteller Maria W.

På spørsmål om hvorfor hun tror han tok med seg 149 andre i døden, svarer hun:

– Han gjorde det nok fordi han innså at han med sine helseproblemer aldri kunne få oppfylt sin store drøm om en jobb i Lufthansa, som kaptein og flyger på langdistanseruter. Om han også hadde kjærlighetsproblemer, vet jeg ikke, forteller hun.

Sammen med lærer

Ifølge Bildt fikk Andreas Lubitz seg en ny kjæreste etter forholdet til Maria W. Den nye kjæresten jobber angivelig som lærer i Krefeld, og de to skal ha bodd sammen i hans leilighet i Düsseldorf.

Hvor den nye kjæresten nå befinner seg, og om hun kan bidra til å kaste lys over hvorfor Lubitz gjorde det han gjorde, er ikke kjent. 

LES OGSÅ: - Andrepiloten ble behandlet for depresjoner

Skjule sykmeldinger

Tyske etterforskere opplyste fredag at det er funnet dokumenter i leiligheten til Lubitz som tyder på at han skjulte helseproblemene sine for arbeidsgiveren.

Blant annet ble det funnet sykmeldinger som var revet i stykker, og den ene av disse gjaldt fortsatt.

– Dette styrker mistanken om at han skjulte sykdommen for arbeidsgiveren og kolleger, sier påtalemyndigheten i Düsseldorf i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Politiet gjennomsøker andrepilotens bolig

Behandlet for depresjon

Etterforskningen har også avdekket at han gikk til behandling for alvorlig depresjon mens han var elev ved Lufthansas flygerskole i Phoenix i USA, og at skolen i en periode vurderte ham som uskikket til å fly.

Han måtte ta flere kurs om igjen og besto senere alle eksamener med glans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere