Gå til sidens hovedinnhold

Eks-rådgiver hevder Donald Trump langet ut om Meghan etter Oprah-intervju

Donald Trumps tidligere rådgiver i Det hvite hus, tar seg friheten til å gjenfortelle innholdet i en samtale han nylig hadde med ekspresidenten.

Foruten korona- og vaksinenyheter var Oprah Winfrey-intervjuet med hertuginne Meghan og prins Harry utvilsomt forrige ukes «snakkis».

Meghan kunne blant annet avsløre at hun har slitt med selvmordstanker og at det britiske kongehuset hadde uttrykt bekymring for hvilken hudfarge prins Harry og Meghans kommende barn skulle ha.

Les også: Buckingham Palace etter Harry og Meghan-intervju: - Vi er triste

Meningene om intervjuet har vært mange og delte. Den ellers så snakkesalige Donald Trump, som riktig nok har vært ganske så stille i det siste, skal ha uttrykt misnøye over hertuginne Meghan etter Oprah-intervjuet i en samtale med Jason Miller.

Miller var en høytstående kommunikasjonsrådgiver i Det hvite hus under Trump-administrasjonen.

- Risikerer å bli utstøtt

Trump skal angivelig ha sagt at man blir offentlig utstøtt dersom man ytrer noe negativt om Meghan i det offentlige rom.

Det hevder Miller i «War Room», som er podcasten til den omstridte, høyreradikale Steve Bannon. Millers angivelige gjengivelser fra Trump-samtalen er gjengitt i en rekke britiske og amerikanske medier, deriblant Fox News, New York Post, Daily Mail og The Independent.

Les også: Gigantformue avslørt: – Harry og Meghan er gode for 1,2 milliarder kroner

Miller tar seg friheten til å gjenfortelle det Trump angivelige skal ha sagt om hertuginne Meghan etter Oprah-intervjuet.

«Hun er ikke noe bra. Det har jeg sagt og nå får alle se det,» skal Trump ha sagt i samtaler med Miller, ifølge Miller selv.

- Se hva som skjedde med Piers

Miller er heller ikke nådig i sin ufine kritikk mot Meghan i War Room-podcasten.

- Jeg må gi Meghan Markle æren for en ting. Hun har klart å finne en måte å forene USA og Storbritannia på, som kanskje ikke har skjedd siden andre verdenskrig, hvor de forenes sammen i dette hatet mot Meghan Markle, sier Miller i podcasten.

- Dette var en av tingene som jeg snakket med presidenten (Trump) om før jeg kom hit, og han sa «hvis du vil, kan du skape litt nyheter om Meghan».

- Også sa han: «du vet at hvis du sier noe som helst negativt om Meghan Markle, blir du kansellert. Bare se på Piers».

Les også: Piers Morgan forlater «Good Morning Britain»

Den britiske mediemannen og programlederen Piers Morgan fikk ifølge eget utsagn sparken fra «Good Morning Britain» etter at han nektet å beklage for ufine angrep han rettet mot Meghan på direktesendt frokost-TV forrige uke.

Det populære TV-programmet mottok 41.000 klager etter at Morgan hevdet at Meghans uttalelser om selvmordstanker og rasismepåstander i det britiske kongehuset var overdrevet.

«Holder med Piers»

Trump skal angivelig ha sagt i samtaler med Miller at «jeg holder med Piers». «Piers Morgan er den beste og største, og de forsøkte å kansellere ham simpelthen fordi han kritiserte Meghan Markle», skal Trump ha uttalt til Miller.

Trump og Morgan har kjent hverandre i over et tiår, men ble bitre uvenner etter at Morgan åpenlyst kritiserte presidentens håndtering av korona-krisen i fjor.

Morgan, som inntil nylig var programleder for «Good Morning Britain», var deltager i kjendisvarianten av «The Apprentice» i 2008 med Trump som programleder.

Les også: Flertallet av briter vil fjerne de kongelige titlene til Harry og Meghan

- Jeg er ingen fan av henne

Trump har tidligere ikke lagt skjul på hva han mener om hertuginnen av Sussex. I fjor høst oppfordret prins Harry og hertuginne Meghan amerikanere til å stemme på Joe Biden. Da daværende president Trump ble spurt om å kommentere hertugparets Biden-støtte under en pressekonferanse, svarte Trump følgende:

- Jeg er ingen fan av henne. Jeg vil si dette, og det har hun nok allerede hørt, men jeg ønsker Harry masse lykke til, fordi det vil han trenge, sa Trump den gang.

Les også: Trump om Meghan og Harry: - De må betale selv!

Trump har også kalt Meghan for «nasty» etter at hun anklagde ham for å være kvinnehater og splittende i forkant av presidentvalget i 2016. I ettertid har han avklart at det var kommentarene hennes som var «nasty».

- Følte seg fanget i kongefamilien

Hertuginne Meghan kunne også avsløre i Oprah-intervjuet at hun ikke innså hva det ville innebære å gifte seg inn i den britiske kongefamilien. Meghan hevdet også at svigerinnen, hertuginne Kate, hadde fått henne til å gråte ved en anledning.

Prins Harry fortalte i intervjuet at han følte seg fanget i kongefamilien, og at det var Meghan som til slutt frigjorde ham. Hertugparet kunne også opplyse om at den britiske kongefamilien hadde kuttet den økonomiske støtten til Harry og Meghan, og at de dermed måtte hente penger fra andre steder, deriblant amerikanske strømme-avtaler, for å finansiere livvakthold og sikkerhet for familien.