*Nettavisen* Nyheter.

Eks-rådmanns død for retten

Tidligere bergensrådmann Haldor Høyte ble momentant drept da 47-åringen kjørte ham ned på sjøen. Mandag møter båtføreren anklager om drap i retten.

17.08.06 08:07

Tiltalen mot 47-åringen, som selv er en høytstående finansmann med styrelederverv innen maritim salgsvirksomhet, omfatter uaktsomt drap og råkjøring med båt.

På fisketur
Snart tre år er gått siden den tragiske dødsulykken 9. september 2003. Tidligere rådmann i Bergen, Haldor Høyte, var ute i en liten fritidsbåt på vei med fiskestangen i Austrevågen ved Krokeide i Bergen. Samtidig kom 47-åringen kjørende i sin langt større skjærgårdsjeep. Til tross for at fartsgrensen i området er fem knop, holdt finansmannen 30 knop, som er seks ganger høyere enn tillatt.

Ifølge tiltalen statsadvokaten i Hordaland har tatt ut, observerte mannen Høytes båt og at han var på krysningskurs med denne. Likevel satte han ikke ned farten. Istedet lot han blikket gli andre steder, helt til sammenstøt mellom de to båtene var uunngåelig.

Smadret båten
Med stor fart kjørte skjærgårdsjeepen rett gjennom den 14 fots fritidsbåten og traff Høyte. Begge båtførerne ble slengt i vannet og 47-åringen fikk reddet den tidligere rådmannen i land. Desperat forsøkte han å gjenopplive Høyte, men livet sto ikke til å redde.

Etter ulykken ble den sterkt pregede 47-åringen bragt til legevakten. Der kunne blodprøver avkrefte at han var ruspåvirket. 47-åringen har aldri benektet at han har skyld i ulykken, men har ikke ønsket å uttale seg til media om tragedien. Saken skulle egentlig opp for Bergen tingrett i mai, men ble utsatt til førstkommende mandag. Da får han fortelle sin versjon av ulykken.

Haldor Høyte ble 75 år gammel. Hans omfattende ettermæle innbefattet både høyesterettsadvokat og kommuneadvokat i Bergen. Men mest kjent var han som rådmann i Bergen kommune fra 1983 til 1990.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.