RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-rusmisbrukere stiller med eget Birkenlag

Foto: Pål Breivik (Pål Breivik)
Sist oppdatert:
– Jeg kommer fra et liv med kriminalitet. Men jeg har også vært profesjonell terrengsyklist, sier tidligere rusmisbruker Diego Wessel-Bernal.

Han er lagleder for sykkelgruppen til Nettverk etter soning (NES), et tilbud til straffedømte og en del av Røde Kors. Sammen med sin lagkamerater skal han sykle nesten 100 kilometer med gjørmete blodslit over fjell og gjennom skog.

- Sykkelen er mitt verktøy tilbake til samfunnet, sier han.

Fra rus til kondomdress
Startstreken på Birken fylles hvert år opp av særlig mange menn høyt oppe i næringslivet, med gode inntekter, dyre dresser og Birkenmerket innen rekkevidde. På startstreken i dag står et lag med en helt annen bagasje.

- Dette er første gang vi stiller med eget lag i Birken. Selv har jeg syklet mye tidligere, men for mange av de andre blir dette den store ildprøven etter timevis med trening i Nordmarka, sier Wessel-Bernal til Nettavisen. Han forteller at det viktigste for laget er å fullføre løpet og komme i mål.

- Vi har trent mye hele sommeren og syklet turer på 4 - 5 mil to ganger i uken. Selv om vi er i en startfase med sykkelgruppen har jeg troen på at alle som stiller fra laget vårt vil klare å gjennomføre, sier han.

- Viktigst å gjennomføre
Wessel-Bernaer forteller at de syv syklistene, en blanding av tidligere rusmisbrukere og ekskriminelle, ikke så opptatt av tiden.

- Det viktigste i år blir å fullføre. Vi har en med en på laget som har vært rusmisbruker i over 30 år. Men til neste år vil nok resultatene være mer i fokus. Da håper vi også flere vil stille, sier han.

Laget planlegger også å sykle Rallarvegen i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere