*Nettavisen* Nyheter.

Eksamen avlyst etter evakuering ved Harvard

Cambridge (NTB-Reuters-AFP): Fire bygninger ved universitetet Harvard nordøst i USA ble evakuert etter ubekreftede meldinger om at det skal ligge sprengstoff der.

16.12.13 18:08

Ledelsen ved universitetet som regnes som ett av USAs absolutt fremste, tok likevel ingen sjanser onsdag. Studenter og ansatte som oppholdt seg i de fire berørte bygningene fikk ordre om å komme seg ut umiddelbart.

Universitetsledelsen avlyste tre avgangseksamener som skulle vært holdt i bygningene, opplyste påtroppende redaktør Sam Weinstock i studentavisen Harvard Crimson til nyhetskanalen CNN.

- Studentene fikk beskjed om at det ikke ble noen eksamen, sa Weinstock.

Universitetets egne sikkerhetsfolk og politifolk fra byen Cambridge der Harvard ligger, var mandag ettermiddag norsk tid i full gang med å etterforske saken. For under en måned siden fikk Harvards erkerival Yale en trussel som utløste full terroralarm.

Dette bidro trolig til den raske og drastiske reaksjonen fra Harvard-ledelsens side mandag. Sam Weinstock ville ikke kommentere påstander om en overreaksjon, og framholdt at det i slike situasjoner alltid er bedre å gjøre for mye enn for lite. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.