RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksamen avlyst etter evakuering ved Harvard

Sist oppdatert:
Cambridge (NTB-Reuters-AFP): Fire bygninger ved universitetet Harvard nordøst i USA ble evakuert etter ubekreftede meldinger om at det skal ligge sprengstoff der.

Ledelsen ved universitetet som regnes som ett av USAs absolutt fremste, tok likevel ingen sjanser onsdag. Studenter og ansatte som oppholdt seg i de fire berørte bygningene fikk ordre om å komme seg ut umiddelbart.

Universitetsledelsen avlyste tre avgangseksamener som skulle vært holdt i bygningene, opplyste påtroppende redaktør Sam Weinstock i studentavisen Harvard Crimson til nyhetskanalen CNN.

- Studentene fikk beskjed om at det ikke ble noen eksamen, sa Weinstock.

Universitetets egne sikkerhetsfolk og politifolk fra byen Cambridge der Harvard ligger, var mandag ettermiddag norsk tid i full gang med å etterforske saken. For under en måned siden fikk Harvards erkerival Yale en trussel som utløste full terroralarm.

Dette bidro trolig til den raske og drastiske reaksjonen fra Harvard-ledelsens side mandag. Sam Weinstock ville ikke kommentere påstander om en overreaksjon, og framholdt at det i slike situasjoner alltid er bedre å gjøre for mye enn for lite. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere