RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksdiktator tiltales for folkemord i Guatemala

Guatemala by (NTB-AFP): Guatemalas tidligere diktator Efrain Rios Montt vil bli tiltalt for folkemord mot indianerbefolkningen i landet, slo en dommer fast mandag.

Den 86 år gamle generalen, som har sittet i husarrest det siste året, anklages for å ha gitt ordrer som ledet til massakrer på over 1.750 mayaindianere i Quiche-provinsen under sin tid ved makten i årene 1982 og 83.

Rios Montt satt taus og lyttet i Guatemalas høyesterett mandag da dommeren Miguel Galvez slo fast at tiltalen ville lyde på folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

Rundt 200.000 mennesker ble drept i Guatemalas 36 år lange borgerkrig, det store flertallet av dem fattige indianere og antatte gerilja- og venstresympatisører som ble ofre for militærregimets sikkerhetsstyrker og halvmilitære dødsskvadroner.

Den pensjonerte generalen Mauricio Rodriguez Sanchez, som ledet den fryktede etterretningsenheten G2, vil også bli tiltalt for folkemord. Han ble hentet på et militærsykehus og trillet inn i rettssalen i rullestol mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere