RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksdirektør tapte i Høyesterett

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den tidligere Ugland-direktøren Kjell Rune Staddeland er av Høyesterett dømt til å selge sine aksjer i J.B. Ugland Holding til sin tidligere sjef, Johan B. Ugland, for 16,5 millioner kroner.

Staddeland og Ugland tørnet sammen i retten, etter at førstnevnte i 2010 ble dømt for bedrageri mot arbeidsgiveren J.B. Ugland Holding, skriver E24.

Den tidligere direktøren hadde en aksjeordning med selskapet, og da han ble avskjediget etter bedragerianklagene ville han løse inn aksjene til en markedsverdi minus 10 prosent.

Ugland på sin side mente at avtalen var ugyldig og ville kjøpe aksjene til kostpris, og gikk derfor til motsøksmål mot Staddeland.

- Vi mente at de grove straffbare handlingene Staddeland har gjort seg skyldig i gjør at avtalen kan kjennes ugyldig. Nå har vi ikke sett premissene for dommen ennå, men det virker jo som om Høyesterett har samme syn som oss på det, sier Uglands advokat Egil Jarslett.

Partene har så langt bare sett konklusjonen, og Staddeland har dermed ikke lyst til å uttale seg om dommen.

- Høyesterett kommer til en helt annen konklusjon enn det lagmannsretten gjorde. Jeg er derfor veldig interessert i å finne ut hva de har lagt vekt på, sier Staddeland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere