Gå til sidens hovedinnhold

– Eksempel på ren og skjær godhet

Martin Berntsen (72) er svært takknemlig for hjelpen barnebarnet hans fikk da hun brakk skulderen i en akeulykke på St. Hanshaugen dagen før nyttårsaften.

ST. HANSHAUGEN: Aketuren som endte med et stygt brudd i skulderen for Sara Berntsen (13), sitter igjen som en skremmende opplevelse for både henne og bestefar. Likevel er de svært takknemlige over omsorgen flere tilfeldig forbipasserende viste henne.

Godt tatt vare på

– En dame kom med en sovepose som hun la over meg. En annen gutt ga meg dunjakken sin, mens en voksen mann lyste meg i øynene mine for å sjekke om jeg var ved bevissthet, forteller 13-åringen.

– Jeg kunne ikke blitt tatt bedre vare på, legger hun til.

72-åringen forteller at han ble inspirert av A-magasinets reportasje om godhet da han bestemte seg for å fortelle historien til lokalavisen.

– Da venninnene til Sara ringte for å fortelle meg at barnebarnet mitt var skadet, hadde det allerede samlet seg flere personer rundt henne. Det varmer virkelig hjertet mitt, forteller han.

Ønsker å takke

Både 13-åringen og bestefaren er enige om at til tross for den stygge ulykken, fikk de oppleve noe fint. Nemlig at mennesker bryr seg. De ønsker begge å takke de dem som hjalp, og håper de vil høre fra seg.

– Jeg tror jeg fikk sagt takk, men naturlig nok var jeg ganske stresset. Jeg håper derfor de leser dette, og forstår hvor mye hjelpen deres betydde for oss, avslutter bestefaren.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag