RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksil-syrere: - 85 drept i Syria tirsdag

Beirut (NTB-AFP): Syrias regime hevder å ha gjenerobret en strategisk viktig bydel i landets største by Aleppo. Samtidig melder opposisjonen at i alt 85 personer ble drept i landet tirsdag.

Minst tre barn var blant de drepte, deriblant en seks år gammel jente som mistet livet da soldater skjøt mot en bil på motorveien mellom Damaskus og Aleppo, melder eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Et annet barn skal ha blitt drept i granatild i byen Irbin nordøst for Damaskus, mens en tenåring skal ha dødd som følge av granatild i provinsen Aleppo.

Samtidig melder statlige medier at regjeringshæren har gjenerobret distriktet Arkoub i Aleppo. På syrisk fjernsyn ble det vist bilder av soldater som patruljerer blant høye bygninger ødelagt av granater og i gater fulle av betong og murstein. Soldatene går fra dør til dør på jakt etter opprørere, lyder nyhetsmeldingen.

SOHR avviser opplysningene og fremholder at det fortsatt pågår kamper i både Arkoub og nabobydelen.

Organisasjonen oppgir at blant de 85 som skal ha blitt drept tirsdag, var det 43 sivile, 26 soldater og 16 opprørere. Organisasjonen lager daglige oversikter over antall drepte basert på opplysninger fra aktivister, helsepersonell og jurister på bakken i Syria. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere