RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Haugen

Eksklusiv shopping og dyre dråper i Genève

Sist oppdatert:
Lukten av penger river i nesa når du vandrer gatelangs i Genève.

(LXUS.no) Langs de små brosteinsbelagte gatene, ligger kjente og ukjente fasader – og oser historie. Og luksus kommer smygende i alle former. Men diskret! Og diskret er sannsynligvis det første ordet sveitserne lærer sine barn.

Bortsett fra at trafikkbildet ser ut som en stor rullende eksklusiv bilmesse – er det lite som avslører at byen er et av verdens finansielle maktsentrum.

Men det er før du tar de små gatene i nærmere øyesyn.

Grunnen er selvsagt enkel. Gjennom historien har sveitsiske banker gjort diskresjon til en kunstform. Og Genève – som er en av de store bankbyene i Sveits sammen med Zürich og Basel – har lange tradisjoner i å håndtere penger.

Luksus tett i tett

Derfor ligger eksklusive klokkeforretninger og diamanthandlere nesten like tett som banklokalene rundt om i byen. Hit kommer nemlig mennesker fra hele verden – for å besøke pengene sine. Samt bruke noen av dem. Derfor har byen et usedvanlig stor utvalgt av alt innen luksusvarer. Fra klokker og smykker, til sigarer og sjokolade.

LES OGSÅ: Svarte klokketrender. Se bildene!

Selv om byen er mindre enn Oslo – er den proppfull av eksklusive butikker. Flere av Sveits mest prestisjetunge merkevarenavn innen luksusvarer – kommer nettopp herfra. Derfor er det faktisk mulig å gjøre gode kjøp også – på for eksempel klokker. Ellers er alle de store franske og italienske motehusene godt representert med store ”brand-stores” i handlegatene. Kunst og antikviteter finner du overalt sammen med alt innen dyr ekstraavagansa! Alt pakket kompakt sammen i enden av Lac Leman – eller Genève-sjøen som vi gjerne kaller den på norsk.

LES OGSÅ: Shopping som sier sex

Og når du er sliten, ligger kafeer, barer, puber og restauranter overalt. Og nattklubber.

Nightclubbing

For klarer du ikke å bruke opp pengene i handlegatene på dagen – er det ikke noe problem å svi av en halv årslønn på kveldstid i Genève. Byens natteliv er nemlig på nivå med langt større verdensmetropoler. The Platinum Glam Club – er som navnet antyder, et temmelig eksklusivt sted.

– 90 prosent av våre gjester kommer fra Genève og mange av dem er stamkunder. De siste 10 er tilreisende. Og vi tar gjerne imot nordmenn, forteller nattlig leder Luca Nani.

Nattklubben er god butikk. På en vanlig kveld hos Luca flommer champagnen, og dyre flasker med brennevin går i skytteltrafikk fra baren til bordene.

LES OGSÅ: Europas beste vinrestauranter

Kresne kunder

– Det er ufattelig mange rike mennesker her. De er velutdannet, kresne og vanskelig å underholde. Så – vi prøver så hardt vi kan. Vi flyr inn verdens beste DJ-er og forsøker hele tiden å lage nye konsepter for å underholde kundene våre, sier Luca. Om hvordan du bør te deg for å slippe forbi dørvaktene en lørdagskveld – har Luca følgende tips.

– Dress to impress, og reserver gjerne bord på forhånd. Da kommer du på gjestelista – og garantert inn, smiler han.

MER OM LIVETS BESTE SIDER PÅ www.LXUS.no

HVA BØR DU GJØRE I Genève:

SHOPPE! Dyre klokker, juveler og eksklusiv sjokolade – hvis lommeboka di tåler det selvsagt.

DRIKKE! Kaffe, te og champagne! Genève har hele 1300 serveringssteder fordelt på de om lag 400.000 innbyggerne!

RØYKE! Sigar selvsagt. Zino Davidoff grunnla tobaksimperiet sitt her i 1911. Og hvis du er interessert i røykesaker – er et besøk Davidoff-butikken på Rue de Rive vel verdt et besøk. Her finne du alt du kan røyke på lovlig vis.

SPISE: I Genève kan du spise deg gjennom alle verdens hjørner på en helg. Rundt Place du Bourg-du-four finner du en rekke restauranter – i omgivelser tatt ut middelalderen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere