RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksmegler siktet for grovt bedrageri

Sist oppdatert:
Eksmegler og investor Mikal Lade Rønes er anmeldt for grovt bedrageri av 15 millioner kroner.
Det er tidligere rederipresident og stortingsrepresentant Per Sævik som har anmeldt den tidligere megleren i Orion Securities og AGB Sundal Collier for grovt bedrageri av 15 millioner kroner.

Bedrageriet knyttes til disposisjoner i selskapet Flatskjermer as, som drives av Rønes. Det er familieselskapet til Sævik, Havila as, som har levert inn anmeldelsen.

Sævik har vært kunde av Rønes fra tiden han var megler i AGB Sundal Collier. Rønes skal ha fått med seg Sævik til å investere i sitt eget selskap Flatskjermer as, som selger flatskjermer på internett. Rønes skal ha lokket med at han var i ferd med å selge selskapet og lovet en dobling av innsatsen på 15 millioner kroner. Sævik skal deretter ha fått opplyst at han hadde 30.650 000 kroner til gode. Pengene har han derimot aldri sett noe til.

Investoren granskes i tillegg for flere mulige brudd på på melde- og flaggeplikten i Møbelprodusenten Hjellegjerde. Rønes sitter nå fengslet ved politikammeret i Kristiansand, og satt i går i lange avhør, melder Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere