RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksotisk billigsalg

Sist oppdatert:
Hva sier du om aksjer til så lite som tre og fire ganger inntjeningen? Ja takk, sier J. Kristoffer Stensrud i Skagen-fondene, som nå har en gjennomsnittlig P/E på 6,1 på aksjene i sitt "emerging markets"-fond Skagen Kon-Tiki
Skagen-fondene har de siste årene gjort det godt med å se til de lite populære delene av verden for å kjøpe aksjer.

I fondet Skagen Kon-Tiki har man rendyrket satsningen på vekstøkonomier, såkalte "emerging markets", for eksempel Asia utenom Japan, Latin-Amerika og Øst-Europa.

I sin siste månedsrapport skriver Skagen-fondene at man opprettholder sin skepsis til USA og fortsatt ser høy vekst og attraktive nøkkeltall i nye markeder.

For de ti største selskapene i Skagen Kon-Tiki prises aksjene nå i snitt til 6,1 ganger forventet inntjening i 2003, såkalt P/E.

Sett i forhold til tallene for i fjor er P/E på 7,5 når selskapene vektes.

Den største enkeltinvesteringen er preferanseaksjer i koreanske Samsung Electronics, som ifølge Skagen har en P/E på 3,3 både for 2002 og 2003.

Ett eksempel som nevnes på et selskap man har kjøpt seg opp i er det brasilianske papirselskapet Votorantim Cellulose, som prises til meget lave fire ganger forventet inntjening i år.

Prisingen av aksjer i nye markeder er nå meget lave i historisk sammenheng, og mange mener at vekstutsiktene i disse økonomiene mer enn oppveier for politisk risiko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere