RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspedisjon på krita

Sist oppdatert:
Tor Aamot Wigum og Christian Lien Jensen er på Grønland for å leve i harmoni med naturen. Alt om ekspedisjon 3x Grønland 06 får du her.

- Vår visjon er å kunne gjennomføre en tur som inneholder forskjellige elementer på en billig og enkel måte. Enkelhet og på naturens premisser er stikkord. Vi skal jobbe med naturen, ikke mot den. På denne måten håper vi å kunne vandre over et enormt område og leve sammen med hverandre og naturen i harmoni over lang tid, forteller gutta i sin blogg her på TV 2 Nettavisen.

Aldri tidligere besøkt
3x Grønland 06 er en lavprisekspedisjon med to deltakere som vil tilbakelegge cirka 1500 kilometer på ski og i kajakk samt klatre Grønlands høyest fjell.

- Turen vil ta cirka 70 dager, gå gjennom områder aldri besøkt av mennesker og gjennomføres helt uten etterforsyninger, melder ekspedisjonsfarerne.

Turen startet 22.april fra Kangerlussuaq/Søndre Strømfjord vest på Grønland.

Hvalross og isbjørn
Derfra går ruten nordøstover til Watkinsfjellene, en skitur på rundt 1000 km. Denne delen av turen er beregnet til å ta omlag 30 dager.

- Vel fremme i Watkins vil det bli forsøkt på minst en førstebestigning, mange topper i dette omr

ådet er faktisk ubesteget, pluss bestigning av Grønlands høyeste fjell Gunnbjørnsfjell (3693moh). Dette er et område som sjelden har vært besøkt og det er fremdeles steder her som ingen har sett. Tiden i Watkins er beregnet til 14 dager, forteller de.

Rett sør for Watkins ved Kangerlussuaq skal kajakkene sjøsettes og turen sørover kan begynne. Det er en padletur på 400km blant isfjell, sel, hvalross, fugler og ikke minst isbjørn.

- Etter omlag 20 nye dager regner vi med å ende opp i Tasilaq, den største byen på øst-Grønland for å ta flyet hjem derfra, sier hardhausene.

Sjekk hjemmesiden til ekspedisjon 3x Grønland 06 her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere