RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert: Ja til Facebook-sjekk på jobben

Facebook
Facebook Foto: Marie Hovland (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mange nordmenn sjekker sosiale medier i arbeidstiden, viser en undersøkelse. Eksperter mener det kan ha en positiv effekt.

I undersøkelsen som InFact har gjennomført for VG, svarer flere enn annenhver mann at han sjekker sosiale medier i arbeidstiden. Rundt én av tre kvinner gjør det samme.

Over sju av ti mener det å sjekke Facebook, Twitter og andre sosiale medier ikke påvirker produktiviteten. 12,6 prosent mener imidlertid det kan påvirke negativt, mens 5,5 mener det påvirker positivt.

At det kan ha positive effekter, er noe flere eksperter er enige i.

– På den ene siden kan det motvirke stress og kjedsomhet, inspirere og få deg til å bolstre kreativitet. På den annen side kan det forringe optimal jobbytelse og produktivitet ved at man blir distrahert og ufokusert, sier forsker og psykologspesialist ved Universitetet i Bergen og Bergensklinikkene, Cecilie Schou Andreassen, til VG.

Ifølge Schou viser internasjonal forskning at så mange som fire av fem er innom sosiale medier med personlige formål i arbeidstiden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere