Ekspert mener stillhet etter IS-kidnapping kan være godt tegn

Det er gått en måned siden opprørsgruppen IS kunngjorde at de hadde tatt nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad til fange av IS.

Det er gått en måned siden opprørsgruppen IS kunngjorde at de hadde tatt nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad til fange av IS. Foto: Twitter (NTB scanpix)

Gisselekspert Adam Dolnik mener det kan være et godt tegn at opprørsgruppen IS den siste måneden har vært tause om situasjonen til det norske gisselet Ole Johan Grimsgaard-Ofstad.

Den islamske staten (IS) kunngjorde for en måned siden at de hadde tatt Grimsgaard-Ofstad til fange.

– En måned er ingenting når det kommer til terrorist-kidnappinger utenlands. Det kan ta mange måneder, mange år hvor det er stille, sier Dolnik til VG.

Den tsjekkiske forskeren er en av verdens ledende spesialister på terrorisme og gisselforhandlinger. Han mener at det ikke er grunn til å tro noe annet enn at Grimsgaard-Ofstad fortsatt er i live.

– Når gisler blir drept så har grupper en tendens til å kunngjøre det. De har også en tendens til å holde på gislene sine relativt lenge, som kan være en måte å utøve press på, sier han.

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere Grimsgaard-Ofstads nåværende situasjon.

– UDs krisestab fortsetter arbeidet med denne svært alvorlige saken, men av hensyn til sakens natur kan vi ikke gå inn i detaljene om hvordan vi jobber, sier kommunikasjonssjef Frode Andersen til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag