*Nettavisen* Nyheter.

Eksperten: Sminke til enhver anledning

Foto: Elin Reitan (Side2)

På stranden, på dagen og på kvelden - eksperten gir deg tipsene.

05.06.10 20:19

BOGSTADVEIEN (OSLO):- Du vil ikke ligge på stranden og svette med masse sminke, men du kan ta på litt slik at man ser fresh ut, tipser makeupartist, Terje Odin Strand Jacobsen.

Vi har tatt turen til Makeup store i Bogsdaveien, for å få en innføring i sommerens sminketrender, og tips til hvordan man skal sminke seg i den varme sesongen. Butikken er full av lekre kosmetikkprodukter, innpakket i stilfull sort design.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Profesjonell makeup
tanken bak konseptet, Makeup store, var å lage en butikk for makeup artister. Grunnlegger , Mika Liias, mente pris og kvalitet på sminke solgt i butikker var for dårlig, og tenkte at det fantes et behov i det profesjonelle markedet for bedre og rimeligere produkter. Han var på denne tiden opptatt med en makeup skole, og begynte å importere produkter til studentene sine.

Senere startet han sitt eget merke, og han har i dag butikker i 22 land rundt omkring i verden.

- Makeup store er et lærende konsept. Vi arrangerer sminkekurs og klubbkveder hvor de siste trendene på makeup-fronten gjennomgås, forklarer Strand Jacobesen som ogås er daglig leder for Makeup store-butikken i Bogstadveien.

Han mener nordmenn generelt sett ikke bruker så mye sminke, og at det er et behov der ute for opplæring om hvordan man skal sminke seg for å oppnå best resultat.

Sheila Karym har for anledninge stilt opp som sminkemodell, og Strand Jacobsen fargelegger med trente strøk, hennes ansikt.

- På stranden trenger man på veldig lite sminke. Jeg anbefaler concealer, mineralpudder, og litt farge på leppene, sier makeup-artisten.

Han fortsetter.

- Jeg starter med å ta en solfaktor over dagkremen. Jeg anbefaler mineralpudder for det gir en fln glød, samtidig som huden får mulighet til å puste. Mineralpudder har faktisk en pleiende effekt, ved at den roer ned irritasjoner i huden, og lar den få puste. Du kan faktisk sove med mineralpudder på, uten at det skader huden, påstår han.

Som avslutning legger makeupartisten litt lyst skimmer i øyenkoken på modellen, og han forklarer at dette får øyenene til å se mer åpne ut. Litt lett skimmer på leppene setter prikken over i`en, på det som er Strand Jacobsens tolkning av årets strandsminke-tend.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

- Trendsetter
Før makeupartisten skal vise hvordan man legger dagsminken, forklarer han hva han mener om trender.

- Man må hele tiden ta hensyn til det individuelle. Alt passer ikke til alle. Det som er dagmakeup for èn, kan være kveldsmakeup for en annen. Makeup store er trendsettende, og er derfor med på å definere trendene, men det er veldig individuelt hvilken sminke som passer til den enkelte, forklarer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Modellen får nå en lys farge på hele øyelokket, og Stran Jacobsen forklare at han bruker en myk pensel for å få et mykt resultat, og han understreker at redskapene er alfa og omega når man legger sminke.

- Det har vært en trend å ha det litt mørkere ytterst og lyserer innerst. Dette åpner øyenen, og det blir ikke så dramatisk. Jeg legger litt lys skygge under øyent for å åpne det, og litt mørkt rett under vippekanten. Jeg legger så en hvit eyeliner på våtkanten, for dette gjør at øyet åpner seg, forteller han mens modellens ansikt sakte men sikkert endres ved hjelp av skygger, og ekspert-triks.

Valg av rouge
I år skal man ha en frisk og naturlig glød i ansiktet, men det er viktig å se på sin egen hudtone før man velger rouge og solpudder.

- Har man rødhet i huden, så skal man velge en rouge uten noe rødt i seg. Da skal man heller gå for bruntoner eller ferskenfarger. Rouge skal legges på kinnets høyeste punkt. Da løfter man kinnbenet litt. Tar man rouge langt ned, så dras kinnet også nedeover. Rouge skal gjøre at du ser frisk ut, skape liv i ansiktet samt markere kinnebna, forklarer han.

- Match rouge og lepper
Makeup artisten anbefaler videre at man matcher rouge og leppefarge. Han forteller også at om man har fokus på øynene, bør man tone ned fargen på leppene.

- Det var veldig 90-talls å ha helt matte lepper, men nå skal det være litt skimmer. Det tror jeg de fleste vil ha. Leppen skal gjerne ha en nude, eller ferskenfarge. Nå er det «in» med to forskjellige farger på leppene, en farge under og en annen over, og legger til at ferskenfarget tone - det er en het trend akkurat nå.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Dramtaisk effekt
Når et kommer til kvelds-makeupen, kan man gjerne gå for en mer dramatsik effekt.

- Lilla synes jeg er en fin farge til brune øyne. Når jeg legger kveldsminken, legger jeg farge på hele lokket, for man kan skape litt mer effekt. Man kan legge øyenskyggen godt oppoper, men stoppe litt under øyenbrynet for da får øyenbrynet et løft, forklarer makeup artisten.

Han fortsetter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

- Jeg bruker eyedust for å skape litt mer skimmer. Effekten er ganske stor, forteller han, mens han legger et skimrende pulver over øyenskyggen.

Makeupartistens triks
Leppene tåler sterkere farge på kvelden, og makeupartisten har et godt tips til hvordan man kan få leppestiften til å sitte lengre - samtidig som fargen fremheves.

- Jeg tar på en lipliner på hele leppeområdet, istedenfor bare langs kanten. Det er et triks for å få leppestiften til å sitte bedre, samtidig som man har en farge i bunn om leppestiften forsvinner utover kvelden. Man slipper da å påføre ny farge hele tiden. Mange bruker concealer, men den forsvinner så fort, forklare han.

For å fremheve strukturen i ansiktet bruker makeupartisten highlighter på sentrale steder i ansiktet.

- Jeg legge higlighter under øyenen, for det gir en frisk og fin glød og har en løftende effekt på nederste parti av kinnbenet. Jeg legger det også over leppene, så løftes og fremheves også de, sier han.

Falske vipper
Falske vipper kan være en fin effekt til kveldslooken. Makeup store har et stort utvlag i ulike vippetyper, og Strand Jacobsen kan fortelle at det er et populært produkt.

- Jeg tar litt lim på hånden, og tar på de falske vippene med pinsett. Jeg holder vippene langt inn med pinsetten, og plasserer de bare på kanten. Vippene klippes til ønsket legnde, og så avslutter jeg med å legge på mascara, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.