RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspertene imponert over elevene

Sist oppdatert:
- Elevene som deltar i Klisterhjerne gjør meg imponert og programmet er svært spennende, sier filosof Inga Bostad som er en av ekspertene i Klisterhjerne .

Sivilingeniør Ole Andrè Sivertsen er den andre eksperten i lørdagens program. Han er også imponert over elevenes kunnskapsnivå: - Deltagerne er utrolig flinke, ikke minst innenfor sine spesialfelt.

Som alltid er det tre deltakere med i kveldens program - en fra barneskolen, en fra ungdomsskolen og en fra videregående. Her er kveldens utfordrere:

Karianne Aamdal Lundegaard (17) går på Berg videregående skole i Oslo. Karianne driver med fotografering, wakeboard, film og spiller gitar på fritiden. Hun har valgt seg norsk politikk etter 1945 som spesialfelt i kunnskapskonkurransen Klisterhjerne.

Julie Nordtømme (12) går på Lade barneskole i Trondheim. Hun har valgt seg som spesialfelt - Norrøn mytologi. Julie er på fritiden opptatt av katter og leser bøker.

Christian Walter Therkelsen (16) går på Landøya ungdomsskole i Nesbru. Christian har valgt seg verdens geografi som spesialfelt i kveld. Christian driver i fritiden på med snowboard, fotball og leser geografi og historie.

Ekspertene
Sivilingeniør Ole Andrè Sivertsen stiller som ekspert for andre gang i programmet Klisterhjerne:

- Dette er en type arbeid jeg driver med for tiden, å finne nye måter å nå ut til folket på med naturvitenskap. Klisterhjerne viser hvor spennende det er å ha kunnskap om ting. Det er dessuten en morsom konkurranse for seere - på tvers av aldersnivåene.

- Har du lært noe nytt selv ved å være ekspert i programmene?

- Jeg lærte ikke så mye nytt i mine egne fagområder, men jeg synes det er gøy med eksprimenter og forklaringer som må fungere på første forsøk når det er opptak og publikum i studio. Det er alltid lærerikt.

- Var du en klisterhjerne selv på skolen?

- På ingen måte! Jeg var sånn midt på treet flink, men ikke så veldig interessert. Det verste jeg viste var ekstrahefter i matte. Men jeg hadde det likevell mye gøy på skolen - og yndlingsfaget mitt var gym.

Filosof Inga Bostad er den andre eksperten i lørdagens Klisterhjerne. Også hun har deltatt i flere av programmene:

- Jeg sa ja til å stille fordi jeg synes det er viktig å belyse filosofifaget på ulike måter i forhold til barn og ungdom. Både elever og studiostaben var utrolig flinke og jeg lærte absolutt noe nytt som ekspert.

Inga innrømmer at hun var en klisterhjerne på skolen i forhold til sære fagområder som litteraturhistorie, skuespill og poesi.

- Men yndlingsfagene mine var kristendom og bibliotektimer på barneskolen, på ungdomsskolen norsk og på videregående biologi, norsk og historie.

Artist og skuespiller Guri Schanke og lille Marcus Resch som deltok i den skandinaviske versjonen av Les Misérables dukker opp i Klisterhjerne og fremfører vakker sang.

På TV 2 lørdag 13. september 2003 kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere