RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspertene om børsen

Sist oppdatert:
Flatt eller videre oppgang? iMarkedet.no har gjennomgått ekspertenes syn på renter, aksjemarkedet og oljeprisen
Hver uke går iMarkedet.no gjennom ukesrapportene fra meglerhusene. Her kommer meglerhusenes aksjefavoritter denne uken frem. I tillegg til dette kommenteres synet på renteutviklingen, oljeprisen og kronen.

iMarkedet.no har sett nærmere på meglerrapportene fra DnB Nor Markets og Terra Securities. I tillegg til dette har vi gått igjennom rapportene fra analysebyråene Orion Analyse og CAR.

Les også:

Terras aksjesyn etter god uke
DnB Nor liker teknologi
Dette er CAR-porteføljen
Orions syn på aksjemarkedet

Opp eller sidelengs?

Det er usikkerhet om aksjemarkedet skal videre opp eller bevege seg sidelengs denne uken.

Meglerhuset Terra Securities skriver i sin rapport at de venter videre oppgang denne uken, etter en sterk utvikling i forrige uke på Oslo Børs. Den sterke oppgangen i oljeprisen vil drive utviklingen i aksjemarkedet, mener Terra-strateg Terje Nyborg. Nyborg mener at oljeprisen vil holde seg sterk frem til oljeorganisasjonen OPECs møte 28. januar. I tillegg til valget i Irak, og all terroren den kan dra med seg, holde oljeprisen oppe.

- Vi er forsiktige optimister denne uken, og ikke overstrømmende optimister som i forrige uke, sier Nyborg til iMarkedet.no.

Orion Analyses Stig Myrseth tror på en flat utvikling. Han mener at oljeprisen vil holde seg sterk, og ser derfor økt fare for fall i de internasjonale aksjemarkedene.

- Med høye oljepriser og stigende amerikanske renter forvitrer imidlertid risk/reward-forholdet for de globale aksje-markedene, og faren er dermed stor for at kursene vil fortsette å skli nedover, skriver han til kundene.

DnB Nor Markets satser tungt på teknologiaksjene denne uken.

Dollar-styrkelse

Orions Myrseth mener også at dollaren vil holde seg sterk fremover.

Han peker på at den relative utviklingen i renter og konjunkturer taler for at dollaren kan styrke seg ytterligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere