*Nettavisen* Nyheter.

Ekspertene spår moteåret 2009

EKSPERTER: Frode Grønvold er driftansvarlig for Henrik Vibskov-butikken i OSlo. Karoline Hestnes er moteredaktør i magasinet Woman. Foto: (Elisabeth Gilje/ Privat)

Lola.no har tatt temperaturen på moteåret, og snakket med to bransjefolk som har sett inn i framtiden: Karoline Hestnes og Frode Grønvold.

13.01.09 23:58

(Lola.no): Året er fremdeles nytt og forholdsvis urørt, og hva er vel bedre enn å ta temperaturen på bevegelsene vi har i vente, slik at de eventuelle forandringene ikke blir så store?

Denne saken er levert av lola.no

Våre eksperter er moteredaktør i magasinet Woman, Karoline Hestnes, og mannen bak Henrik Vibskov-spakene i Oslo, Frode Grønvold.

- Hvilke nøkkelplagg satser du på for 2009?
Karoline: - Jumpsuiten har vært til stede noen sesonger, men jeg har til gode å finne den perfekte for meg, så jakten er i gang. Jeg er også på utkikk etter en kort, lys denimjakke - gjerne secondhand. Nye, fine skinnsandaler skal nok også få ben å gå på, samt en hvit skjortekjole i bomull.

Frode: - Store frakker og blazere fra Henrik Vibskov. Klassiske herresko (Opening Ceremony).

Les også på lola.no: 100 år med Bob

- Hvilken trend kommer til å overraske oss i år?
Karoline: - Bare mager, hullete/slitte/klora jeans kan ta litt vel mye av vi kan igjen bli nødt til å beskue fjortisjentenes rumpeballer. Let's keep it classy?

Frode: - Ingen overraskelse lenger kanskje, men gubbestilen går liksom hånd i hånd med tiden vi er i, og som blant annet The Sartorialist har bombet oss med. Trange tider fører også til at vi verdsetter håndverk og kvalitet mer enn før. Med andre ord er klassiske herremerker og gentlemanns-looken i vinden.

Samtidig er jeg også redd BAGGY-stilen er over oss. Summer of love Manchester 89-91. Også kombinert med en litt røffere arbeiderklasse look. Doc Martens, både høye og lave, til og med platå.

For henne er det sikkert mye i samme gata, men utvilsomt mye blonder i alle fasonger, hullete jeans, store blazere og Doc Martens. Og sist men ikke minst Stefano Pilati for YSL-looken.

Og jeg har stor tro på store bukser til begge.

Les også på lola.no: Balmain endelig på nett!

- Hva vil du se mer av 2009?
Karoline: - Kroppsnære plagg som fremhever feminine former, gjerne kombinert med en oversized jakke. Matte rosa eller røde lepper, morsomme statementsmykker og friske farger (Bare ikke neon).

Frode: - Gutta på skauen og at skandinavere må få tilbake sin naturlige hudfarge. Det oransje tiåret er over.

- Hva vil du se mindre av i 2009?
Karoline: - Jeans og hettejakke med skinnjakke over - denne komboen har jo blitt en egen uniform både for jenter og gutter. Funker som oftest, men kanskje på tide med noe annet? Finn i så fall på en egen vri med tilbehøret som for eksempel en kul veske, øredobber, kjørehansker og/eller et annerledes skjerf?

Frode: - Jan Thomas, Bjørn Borg boxers, makeovers, silikon og all form for falsk brunfarge! I fremtiden vil vi se tilbake på disse årene og tenke WTF(!)...

Les også på lola.no: Er Hanneli Norges best kledte?

- Hva er eller blir ditt første kjøp i det nye året?
Karoline: - Jeg har sett meg ut en oversized, beige skinnjakke fra H&M, men kjenner jeg meg selv rett er det stor fare for at jeg ryker på et annet kjøp før den kommer i butikk, gitt.

Frode: - Sko fra Opening Ceremony og Henrik Vibskov frakk fra vår-/sommerkolleksjonen 2009.

Les også på lola.no: Nettbutikk med erotisk lusksus

Besøk hjemmesidene til Henrik Vibskov her. Butikken finner du i Tollbugata 15 i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.