RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspertenes ferietips

Lurer du på hvor du skal dra på sommerferie? Her finner du tipsene fra ekspertene.

Reiselivsselskapet Ticket Collection har i dag presentert resultatet av undersøkelsen «Ticket». I undersøkelsen har vel 150 reisekonsulenter vurdert tilbudene fra de store charteroperatørene.

Med bakgrunn i svarene fra reisekonsulentene er det satt sammen en liste over hvilke ferier som passer best for de forkskjellige kundegruppene. Listen inneholder både billige og mer kostbare ferier.

Her er reisene som ekspertene vil segle deg:

Barnefamilier som ønsker sol og bading
LAVT BUDSJETT: Alanya, Tyrkia (Star Tour)
Reisekonsulentene mener Tyrkia er et perfekt alternativ for barnefamilier. Her får man «høy kvalitet til en lav totalkostnad». Konsulentene mener Star Tour har gode hoteller både i Blue Village Pascha Bay og litt roligere Kemer.

STØRRE BUDSJETT: Mallorca (Ving eller Saga)
Mallorca har ristet av seg spindelvevet og blitt et populært sted også blant de unge. Hotellene på ferieøya har høy standard, og det er langgrunne strender. Det er ifølge reisekonsulentene også ideelt å leie bil og dra på oppdagelsesferd rundt øya.

Par i 30-årene som ønsker sol og bading
LAVT BUDSJETT: Makarska Riviera, Kroatia (Apollo)
Makarska Riviera ligger sør for Split og konsulentene mener stedet har en av Kroatias fineste strender. Her er det «mye kultur og ikke minst mye god italiensk-inspirert mat». Prisnivået i Kroatia skal være svært lavt, og dermed varer feriekassen lenger enn den gjør i for eksempel i Italia, Frankrike og Hellas.

STØRRE BUDSJETT: Parga, Hellas (Apollo eller Saga)
Parga på den greske vestkysten beskrives som en naturskjønn plass uten store hotell og med et rolig natteliv. Byen er bygget som et amfiteater rundt havnen. Parga er ifølge konsulentene en perfekt by for den som søker en rolig ferie.

Vennegjeng i 20-årene som ønsker sol, bad og fest
LAVT BUDSJETT: Golden Sands, Bulgaria (Saga)
Konsulentene mener Golden Sands er et skikkelig partysted. Steder har en fire km lang strand. Prisene er lave.

STØRRE BUDSJETT: Agia Napa, Kypros (Star Tour)
Agia Napa skal være et ideelt reisemål for både familier og ungdom. Også Agia Napa har lange gylne strender. Her er en mengde barer og diskotek rundt det kjente klostertorget.

Par 55 pluss som ønsker sol, bad og kultur
LAVT BUDSJETT: Tyrkia (Star Tour)
Tyrkia passer ifølge konsulentene også for de noe eldre reisende. De som vil, kan for eksempel tilbringe en uke i luksus på 5-stjernes Sheraton hotell i den Antalya. I Tyrkia er det ifølge konsulentene også både mye kultur og fin natur.

STØRRE BUDSJETT: Sorrento, Italia (Star Tour)
Sorrente skal være en «romantisk plass med et sjarmerende småbyliv og med hyggelige naboer». I nærheten av Sorrento finner man spennende kultur i byer som Napoli, Capri, Pompeii og Vesuv.

Gøy for golferne
LAVT BUDSJETT: Azorene (STS Solia)
På Azorene finner man to billige golfbaner, og får også rimelig pris på reisen. De «moderne og velstelte banene tilbyr spill i naturskjønne og spennende omgivelser».

STØRRE BUDSJETT: Mallorca (Ving)
På Mallorca er det et stort utvalg av fine golfbaner. Ving har et eget produkt med navnet Vinggolf som konsulentene anbefaler. Et ekstra tips er å feriere i lavsesongen. Da er det bedre tilbud på restaurantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere