RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspertenes sneakers-favoritter

Foto: Elin Reitan (Side2)
Sist oppdatert:
Retrosko med kvalitet er årets trend.

(SIDE2): Tro det eller ei - våren nærmer seg med stormskritt og da er det også på tide å ta fram sneakersene. Til forskjell fra tidligere, er årets skomote mer stilren og av høyere kvalitet.

Logoen skal også være mindre synlig.

- Sneakersene har gått mer over til urban casual stil. Både håndverket, materialene og kvaliteten er annerledes enn det vi har sett tidligere, sier Baard Østergaard i butikken Stress til Side2.

Se årets sneakersmote i bildekarusellen nederst i saken!

Sko som varer
Butikken er full av sko i ulike former, og skoeksperten kan fortelle at i år skal det ikke være så mye farge på fottøyet.

- Ting skal vare litt lengre, og skoene er penere. Det har vært mye farger og store logoer, nå går det over til litt penere ting. Skoene er enklere og med mer natur- og jordfarger, forteller han.

Om høyere kvalitet på sko er en direkte reaksjon på finanskrisen, og folks dårligere råd, er usikkert, men årets skomote har uten tvil flerbruksfordeler.

- Logoen skal være mindre på selve produktet og skoene er mer rene. Mindre farger og mindre logo. Til og med Nike, som er kjent for å ha produkter med store logoer, har sko hvor logoen er mye mer diskret enn hva vi er vant med. Folk vil ha ting de kan kombinere med andre ting, og som er mer anvendelige, sier Østergaard.

Hva med Converse og Vans - er de fortsatt like populære?

- Ja, de er fortsatt like populære. «All Star» er fortsatt den mestselgende modellen til Converse, men nytt i år er at de kommer med tynnere såle. Det var europeerne som begynte å spørre etter dette. Amerikanerne vil ha tykkere såle, mens vi europeere vil ha tynnere, sier han og holder opp et Converse-eksemplar med tynn såle.

Og selv om det fortsatt er minusgrader er salget av sneakers i full gang.

- Salget av sneakers har allerede begynt. Folk skal for eksempel ha Converse året rundt, selv om været er slik det er, avslutter han.

Seilersko er «in»
Også på Sole Service har vårens sneakers inntatt butikken.

- Fargene er roligere i år. Det er basic, enkelt. Mye sort, hvitt, blått og jordfarger. Det er stort med seilersko også i år, både lave og høye. Disse er det litt mer farge på, men også mye mørkeblå, forteller Morten Sørensen i butikken Sole Service.

I likhet med Ødegaard kan også han opplyse at årets sneakers-mote er av det litt mer stilfulle slaget - en mote som passer alle.

- Stilen i år er at man blander den klassiske sneakers sålen med litt finere skinnsko. De kan brukes ut på byen og er blitt populære både blant eldre og unge, sier han.

Retroskoen
Men selv om det er mindre farge på skoene i år, bugner det av farger på Crossway. Butikken fører blant annet Lacoste, Nike, Puma og Adidas og har et bredt utvalg av ulike streetwear sko.

- Her hos oss er det mye farger på sneakersene nå mot våren. Blant annet neonfarger, det skal synes, forteller Linda Sjøberg og viser oss rundt i butikken.

Hun innrømmer også at det er en god del dusere farger i utvalget, og det er liten tvil om at årets skomote er retro.

- Disse Puma skoene er litt morsomme. De er lik den første utgaven som kom på 60-tallet, og har samme logo, sier hun og viser oss retroskoen.

Hvilke materialer mener du årets trend-sneakers skal ha da?

- Skoene kommer i både skinn, syntetiske materialer og tekstiler. Det er mye forskjellig, avslutter hun.

SE ÅRETS SKOMOTE HER:

2953

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere