RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et fly fra Cathay Pacific Airways tar av fra flyplassen i Hongkong.
Et fly fra Cathay Pacific Airways tar av fra flyplassen i Hongkong. Foto: Tyrone Siu (Reuters/NTB scanpix)

Eksperter: - Har aldri vært tryggere å fly enn nå

Sist oppdatert:
Det blir stadig tryggere å fly, forsikrer eksperter. Antallet som døde i ulykker i den internasjonale luftfarten i fjor, var det laveste på lenge.

At det fortsatt ikke er funnet spor etter det malaysiske flyet som forsvant forrige helg, har fått mange til å lure på hva som kan ha skjedd. Hvis flyet styrtet, har 239 mennesker trolig mistet livet.

Men tross enkelte store ulykker er luftfarten gradvis blitt tryggere. 173 mennesker omkom i ulykker som rammet internasjonale rutefly i fjor, ifølge den internasjonale luftfartsorganisasjonen ICAO.

I 2012 døde 372 mennesker i denne typen ulykker, mens antallet lå over 400 i de sju årene før det. Antallet døde i 2005 var 824. Til sammenligning har det totale antallet flypassasjerer i verden ligget rundt 3 milliarder de siste årene.

- Lufttrafikken er blitt mye tryggere i årenes løp, sier Greg Waldron fra nettstedet Flightglobal.

Han peker på at dagens flymaskiner er mer solide konstruksjoner og mer stabile enn før. For eksempel tåler setene enorme påkjenninger før de løsner.

Andrew Herdman, direktør i Association of Asia Pacific Airlines (AAPA), mener antallet store ulykker som involverer asiatiske flyselskaper, er «ekstremt lavt». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere