Eksperter advarer mot ny type fugleinfluensa

Beijing (NTB): Kinesiske forskere har påvist en ny type fugleinfluensa som de frykter kan bli ekstra farlig for mennesker.

For knappe to måneder siden døde en eldre kvinne i den kinesiske byen Nanchang etter å ha blitt innlagt på sykehus med en alvorlig lungebetennelse.

Nå har kinesiske smittevernmyndigheter påvist at kvinnen var smittet av viruset H10N8. Det er første gang at et fugleinfluensavirus i undergruppen N8 er påvist i mennesker.

Det nye viruset kan ha potensial til å skape en verdensomspennende epidemi og bør ikke undervurderes, framholder Mingbin Liu, en av forfatterne bak en fersk rapport som nå er publisert i det medisinske tidsskriftet Lancet.

Ifølge Yuelong Shu, en av de andre forfatterne bak rapporten, inneholder viruset en mutasjon som gjør at det lettere tilpasser seg pattedyr enn tidligere fugleinfluensavirus. Dette kan gjøre det ekstra farlig for mennesker. Risikoen for en pandemi er overhengende hvis viruset etter hvert viser seg å smitte fra menneske til menneske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag