*Nettavisen* Nyheter.

Eksperter flyr til Nordsjø-plattform

London (NTB-AFP-Reuters): Et ekspertteam fløy torsdag til plattformen Elgin utenfor Skottland. Ingeniørene skal finne ut hvordan gasslekkasjen der kan stoppes.

05.04.12 12:48

Den franske energigiganten Total, som er operatør på plattformen, opplyser at et helikopter med ingeniører forlot den skotske byen Aberdeen torsdag formiddag.

Helikopteret med de åtte ekspertene skal etter planen lande på plattformen og undersøke muligheten for å stanse lekkasjen.

Plattformen i britisk sektor utenfor den skotske kysten ble evakuert 25. mars på grunn av en gasslekkasje. Ifølge Total koster lekkasjen selskapet mer enn 14 millioner kroner dagen. Det anslås at 200.000 kubikkmeter naturgass spys ut av brønnen daglig.

Ekspertteamet skal blant annet finne ut hvorvidt en såkalt brønnstabilisering er mulig å gjennomføre. Det innebærer å pumpe leire inn i hullene.

Et annet og langt dyrere alternativ som samtidig vurderes, er å grave to avlastningsbrønner til gasskilden, som ligger på 4.000 meters dybde, langt under havbunnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.