RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksperter lurer på hvor de blåblå skal hente penger

Oslo (NTB): Høyre-Erna og Frp-Siv lover penger i øst og vest, men har ingen god forklaring på hvor pengene skal komme fra, mener økonomieksperter Dagbladet har snakket med.

I regjeringserklæringen skriver Frp og Høyre blant annet at de vil føre en ansvarlig økonomisk politikk, gjøre norsk økonomi mindre sårbar for svingninger i oljeprisen, og oppnevne en produktivitetskommisjon. De vil også senke skatten for lønnsmottakere, trappe ned formuesskatten, fjerne arveavgiften, styrke pensjons- og BSU-ordningen og heve grensen for tollfri import.

- Jeg tror de skal få en veldig stor oppgave med å få endene til å møtes. Hvis de skal greie å kjøre en like stram politikk som den avtroppende regjeringen, så må en del mennesker naturligvis bli skuffet over skattelettelsen, sier Ola H. Grytten, professor ved Norges Handelshøyskole til Dagbladet.

Han sier den nye regjeringen er heldige på grunn av dårlige konjunkturutsikter, noe som kan være en unnskyldning til å «tøye strikken litt».

- Det kan være en reddende engel. De som har trodd at den nye regjeringen kan trylle, blir nok skuffet. De må prioritere like hardt som den forrige.

Karen Helene Ulltveit-Moe, professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, synes det er positivt at de blåblå legger handlingsregelen til grunn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere