RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksperter slår kreftalarm

Sist oppdatert:
Antall krefttilfeller øker jevnt i alle aldersgrupper. Usunn livsstil gir økt risiko for mange.

Nye tall fra Kreftregisteret viser at 24.434 personer fikk kreft i 2004. Det har vært en jevn øking av kreft i alle aldersgrupper, skriver VG.

- Særlig bekymringsfullt er det at mange mennesker får en økt risiko på grunn av livsstilen sin, sier direktør Frøydis Langmark i Kreftregisteret.

Hun viser også til at økt gjennomsnittsalder i befolkningen gjør at flere har kreft til enhver tid. 86 prosent av krefttilfeller blant menn og 78 prosent av tilfellene blant kvinner er personer over 55 år. Men også blant barn tiltar sykdommen i omfang, og nå får 150 barn kreft hvert år.

Lungekreft, testikkelkreft, føflekkreft og prostatakreft er de krefttypene som øker mest. 3482 kvinner og menn fikk tykktarm- og endetarmskreft i 2004. 2754 tilfeller av brystkreft ble oppdaget blant kvinner og 3818 tilfeller av prostatakreft blant menn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere