RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspertpanel vurderer mobilstråling

(Scanpix)
Danskene er livredde for mobilstråling. Nå har helsemyndighetene nedsatt et utvalg som skal gi endelig svar på om mobiltelefoner er farlige eller ikke.

Få steder i verden har det vært så mye diskusjon rundt mobilstråling som nettopp i Danmark. Foreldreorganisasjoner og skoler har lenge kjempet en hard kamp mot teleoperatørenes utbygging av tredjegenerasjons mobilnett.

Problemet er at det ikke finnes noen entydige forskningsresultater som sier om mobiltelefoner og mobilmaster er helseskadelige eller ikke. Derfor har danske helsemyndigheter opprettet et ekspertutvalg som skal vurdere de ulike forskningsresultatene.

Mandag var det første møtet i ekspertgruppen, skriver Politiken.

Foreløpig mener helsedirektør Jens Kristian Gøtrik det ikke er grunnlag for å endre oppfatning om helseskadene ved mobiltelefoni.

- Vi har gennomgått de nyeste forskningsrapporter og literatur på området med utvalgte fagfolk. Men det er ikke fremkommet nye opplysninger eller synspunkter som gir grunnlag for å endre eller revurdere den rådgivning som vi hittil har gitt, sier Jens Kristian Gøtrik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere