RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erichsen, Jarl Fr. (SCANPIX)

Eksplosiv ledighet blant arbeidsinnvandrere

Arbeidsledigheten blant polakker opp 79 prosent på ett år.

4.654 polske statsborgere er nå registrert som arbeidsløse i Norge. Det tilsvarer en økning på 79 prosent fra januar i fjor til januar i år, skriver Dagsavisen.

-. De polske arbeiderne i byggebransjen har vært de første som har måttet gå etter at finanskrisen slo inn. De har gjerne kortest ansiennitet og ofte elendig stillingsvern, sier Julia Maliszewska, ombud for polakker i Oslo bygningsarbeiderforening, til avisen.

Det er blitt 20.000 flere arbeidsledige i Norge det siste året, viser ferske tall fra NAV. 3,3 prosent av arbeidsstyrken nå uten jobb. Arbeidsledigheten øker mest blant islandske statsborgere (135 prosent), latviere (115 prosent) og litauere (115 prosent).

Oslo og Finnmark har nå landets høyeste arbeidsløshet, med henholdsvis 4,1 og 4,2 prosent. Ledigheten stiger sterkt både i Akershus (48 prosent) og Oslo (40 prosent). Mest øker ledigheten i Rogaland, der det har blitt 73 prosent flere arbeidsledige det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere