RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosjon da gutt lekte med nitrogen

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå ligger 17-åringen på sykehus.

En 17 år gammel gutt ble tirsdag kveld skadd da han lekte med flytende nitrogen sammen med to kompiser på Ranheim i Trondheim.

- Gutten var samlet med to andre gutter. De hadde puttet flytende nitrogen i en flaske. Korka gikk av og gutten ble truffet i låret, opplyser operasjonsleder Ann Kristin Øie i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Gutten blødde kraftig fra et sår etter eksplosjonen og ble sendt til St. Olavs hospital. Ifølge NRK ble han alvorlig skadd. Tilstanden var natt til onsdag ukjent.

- Vi har opprettet undersøkelsessak og har tatt beslag i en minnebrikke som guttene brukte til å filme eksperimentet med, sier Øie.

Politiet fikk melding om saken ved 21-tiden tirsdag.

Det er uklart hvordan guttene har fått tak i flytende nitrogen. Nitrogen er vanlig i atmosfæren, men i flytende form må stoffet holde minst 195,8 kuldegrader og det er ikke noe man kan kjøpe på nærbutikken.

- Du må ha en nitrogengenerator eller kjøpe flytende nitrogen på spesialflasker hos Yara. De selger ikke flytende nitrogen til hvem som helst, sier førsteamanuensis Eirik Sundby ved ingeniørutdanningen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST).

Forskere har imidlertid tilgang til flytende nitrogen på jobben.

- Flytende nitrogen er typisk noe forskerforeldre kan ta med seg hjem for å lage festlig is på en bursdag, sier Sundby. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere