Eksplosjon i Mosjøen - byen mørklagt!

En eksplosjon i en trafostasjon forårsaket onsdag kveld at hele Mosjøen ble fullstendig mørklagt.

En eksplosjon i en trafostasjon forårsaket onsdag kveld at hele Mosjøen ble fullstendig mørklagt. Foto: Frode Meosli (NTB scanpix)

Mosjøen er mørklagt etter en eksplosjon i en kraftstasjon, opplyser Helgeland politidistrikt.

11.02.15 21:12

Politiet opplyste først at røyken etter eksplosjonen kunne være helseskadelig, men etter at Brannvesenet har undersøkt, er det nå brakt på det rene at gassen etter brannen ikke er skadelig.

- Det var gass som kunne være kvelende, men nå er dette under kontroll, sier operasjonsleder ved Mosjøen politistasjon, Bente Bygdås.

- Det er i en trafostasjon like ved bebyggelsen i sentrum av Mosjøen. Vi er på stedet sammen med brannvesenet, ambulanse og Helgeland kraftlag, sier Bygdås.

I følge VG skal det være 8.000 personer som nå er uten strøm, etter eksplosjonen i Mosjøen kraftstasjon.

Bygdås kan ikke si noe om hvor lenge strømmen blir borte i Mosjøen. Helgeland kraftlag er nå på stedet, og gjør undersøkelser.

Administrerende direktør i Helgeland kraft, Ove A. Brattbakk, sier til VG at det er en spenningsførende del - eller såkalt loop - som har løsnet.

- Vi holder på å få oversikt over skadestedet nå, sier han til avisen.

Like etter klokka 19.30 skal strømmen være tilbake i Mosjøen.

Fortsatt er det usikkert hva som var årsaken til eksplosjonen.

- Vi vet ikke hva som skjedde, men noe, men noe har føket inn på Mosjøen Trafo slik at strømmen datt ut. Det kan ha vært metall eller tre, sier Bjørn Aune, teknisk sjef i Helgeland Kraft til Helgelendingen.

Brann i Elkem Aluminium onsdag kveld. samtidig var det en eksplosjon i en trafostasjon som første til at at hele Mosjøen ble fullstendig mørklagt. Foto: Frode Meosli (NTB scanpix)


Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.