RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosjonsfaren er over i Ålesund

Sist oppdatert:
Eksplosjonsfaren knyttet til glassflaskene som ble funnet i sjøen ved kaia i Ålesund, er over.

Politiet avlyser evakueringen av alle bygninger innen en radius av 300 meter rundt Skateflukaia i Ålesund.

Politiet iverksatte evakuering i Ålesund sentrum ved Skateflukaia på grunn av eksplosjonsfare etter at to gassflasker falt i sjøen.

- Ny måling av gassflaskene viser at temperaturen er stabil. Brannvesenet tar opp flaskene og transporterer de til et sikkert sted for destruksjon, opplyser stabssjef Ingmar Farstad ved 11.30-tiden.

Brannvesenet fikk skrudd igjen ventilene på flaskene, og de ble senket dypere ned i sjøen for avkjøling. De to flaskene inneholder oksygen og acetylen, som kan medføre eksplosjonsfare ved lekkasje.

Sonen på 300 meter dekker en stor del av Ålesund sentrum, og et stort antall mennesker ble berørt av evakueringen.

- Evakueringen er avlyst og det er trygt å vende tilbake til området. Politiet opphever sperringene og vi går tilbake til normalsituasjon, sier stabssjef Ingmar Farstad.

Kollektivtrafikken i byen ble også berørt av hendelsen, melder Sunnmørsposten. Hurtigbåten til Valderøya og Hareid måtte omdirigeres til kai ved rutebilstasjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere