RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Eksplosjonsfaren over i Trondheim

Sist oppdatert:
Ikke lenger frykt for at en oljetank skal eksplodere

Brannvesenet i Trondheim frykter ikke lenger at en oljetank skal eksplodere som følge av brannen i papirfabrikken på Ranheim.

- Vi har nå fått avgrenset brannen slik at den ikke lenger utgjør noen fare for oljetanken, opplyser vakthavende brannsjef Ole Ludvigsen hos brannvesenet i Trondheim til NTB.

Politiet har i hele formiddag forberedt en mulig evakuering av alle som bor eller oppholdt seg i en radius av 1 kilometer rundt papirfabrikken Peterson Packaging på Ranheim. Nå er evakueringen avblåst, opplyser Ludvigsen.

I ettermiddag har brannvesenet og ansatte ved fabrikken jobbet med å kjøre ut papir fra den nordlige delen av bygget.

- Ansatte ved fabrikken har vært til kjempehjelp for oss. Jeg vet ikke hvordan det skulle gått hvis ikke de hadde fjernet papirmassene, sier brigadeleder Bjørn Rønning ved Trøndelag brann- og redningstjeneste til Adressa.

I området rundt fabrikken er det en rekke barnehager, to skoler og to bofellesskap, samt et stort antall privatboliger. Politiet hadde allerede tidligere på dagen evakuert nær 50 syke hjemmeboende i området.

Det brenner fremdeles i selve papirfabrikken, og brannvesenet driver fremdeles med aktiv slokking.

– Bygget er fullt av hardpakkede pappballer, slik at det brenner alle steder. Vi må fysisk bære ut alle enhetene som brenner og slukke dem, så vi er fremdeles ikke kommet i etterslokkingsfasen, opplyser Ludvigsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere