Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjonsfaren over i Trondheim

Trondheim (NTB): Et stort antall mennesker slapp å evakuere fra sine hjem på Ranheim i Trondheim torsdag. Brannvesenet avverget at en brann i en papirfabrikk spredte seg til en gasstank.

Politiet i Trondheim forberedte å evakuere alle boliger i en radius på 1 kilometer rundt den brennende papirfabrikken Peterson Packaging på Ranheim torsdag formiddag. Brannvesenet fryktet at brannen ville føre til en eksplosjon i en gasstank bare 50 meter unna den brennende bygningen.

I området rundt fabrikken er det en rekke barnehager, to skoler og to bofellesskap, samt et stort antall privatboliger. Rundt 50 syke hjemmeboende i området ble evakuerte allerede på formiddagen.

I 15-tiden meldte brannvesenet at de hadde klart å avgrense brannen, slik at den ikke lenger utgjorde noen fare for gasstanken.

Brannen startet en gang mellom 9.00 og 9.30 torsdag morgen. Høy temperatur og svært mange særdeles brennbare pappballer i lageret har gjort slukningsarbeidet vanskelig og tidkrevende. Innsatsleder Lars Berget i politiet sier til Adressa.no at det kan ta timer og dager før brannen er helt slukket. (©NTB)

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt