Ekspolitimann pågrepet etter mystiske drap i Alpene

Fransk politi har pågrepet en 48-åring som er mistenkt i saken der en britisk-irakisk familie og en syklist ble brutalt drept i Alpene i 2012. Mannen er tidligere politimann, melder AFP.

Den mistenkte kommer fra Haute-Savoie-regionen i Frankrike like ved der drapene skjedde. Han er tidligere politimann, men fikk sparken i juni i fjor, opplyser lokale kilder.

Mannen beskrives om en stille og våpenglad type.

Pågripelsen skjer i kjølvannet av at politiet i november publiserte en fantomtegning av en mystisk motorsyklist som ble observert i nærheten av der de fire ble drept.

– Denne pågripelsen, som muligens ikke blir den eneste, var resultatet av vitneutsagn, sier aktor Eric Maillaud.

Politiet har ifølge en ikke navngitt kilde ransaket mannens hjem.

Grufullt drap

Britisk-irakiske Saad al-Hilli ble drept sammen med sin kone og svigermor da de satt i familiens bil på en parkeringsplass ved landsbyen Chevaline øst i Frankrike i september i 2012.

En fransk syklist, Sylvain Moller, ble funnet drept like ved. De fire ofrene var skutt minst to ganger i hodet.

Familiens to døtre på sju og fire år overlevde, men den eldste fikk store skader av å ha blitt skutt i skulderen og slått i hodet gjentatte ganger, tilsynelatende med kolben på et automatvåpen. Det ble løsnet over 25 skudd på åstedet.

Våpenentusiast

Ifølge Millaude skal den pågrepne mannen ha en «sterk likhet» med mannen på politiets fantomtegning.

Nyhetsbyrået AFPs kilder sier at kjæresten var til stede da politiet gikk gjennom hjemmet til 48-åringen. Han skal angivelig være «en ordknapp fjellmann» og våpenentusiast.

Han er den første som er pågrepet i Frankrike i forbindelse med drapssaken, som har vært et mysterium for etterforskerne.

Saad al-Hillis bror ble pågrepet i Storbritannia i fjor, mistenkt for å ha noe med drapene å gjøre. I januar sa britisk politi at de ikke hadde nok bevis til at de kunne ta ut sak mot broren, som angivelig var involvert i et bittert arveoppgjør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.