RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksporten av laks og ørret øker

Sist oppdatert:
Eksporten av laks og ørret har økt klart fra første kvartal i fjor til samme periode i år. Verdien på lakseeksporten har økt med 7,2 prosent i perioden
Det viser tall fra Eksportutvalget for fisk.

Det ble i første kvartal eksportert 98.000 tonn laks fra Norge, målt i rundvekt, og verdien på fisken var 2,2 milliarder kroner. Kvantumsmessig er det en økning på 5.000 tonn, eller 5,4 prosent.

Verdien på lakseeksporten er økt med 150 millioner kroner, eller 7,2 prosent. Eksporten til Norges hovedmarked, EU, økte med 12,5 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2002, og var på 63.000 tonn. Til Japan falt volumet noe, mens det var uendret til Russland.

Når det gjelder eksporten av ørret så viser den en enda sterkere tendens. Verdien på ørreteksporten i første kvartal var på 232 millioner kroner, en økning på 11,5 prosent. Det er en klar økning i eksportprisen på 4,44 kroner til 22,15 kroner kiloen som er årsaken.

Det er i hovedsak eksporten av fersk fisk som har økt, spesielt har eksporten av fersk ørret økt voldsomt fra i fjor. Veksten har vært på 30 prosent målt i mengde, mot en økning i eksporten av fersk laks på 9,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere