Gå til sidens hovedinnhold

Ekspresident drept i angrep

Afghanistans tidligere president Burhanuddin Rabbani ble drept i et angrep i Kabul tirsdag.

I tillegg ble ytterligere fire personer drept i anslaget i den afghanske hovedstaden, melder Al Jazeera.

Burhanuddin Rabbani, som var lederen for Det afghanske høyrådet for fred, ble drept i et bombeangrep i sitt hjem i Kabul.

President Hamid Karzai avlyser det planlagte møtet i FNs generalforsamling som følge av drapet.

Rammet av en selvmordsaksjon
Rabbi hadde møter med to medlemmer av Taliban i sitt hjem da eksplosjonen inntraff, ifølge afghanske myndigheter, melder BBC.

Politiet i Kabul bekrefter at det var en selvmordsbomber som drepte ekspresidenten. Politiet opplyser at selvmordsaksjonisten hadde skjult eksplosivene i turbanen, melder nyhetsbyrået AP.

Rabbi har gjennom sin posisjon som leder for fredsrådet styrt forhandlingsforsøkene med Taliban. Da fredsrådet ble opprettet, omtalte nåværende president Hamid Karzai det som afghanernes største håp, og oppfordret Taliban til å gripe muligheten til å forhandle.

Men rådet besto av flere tidligere krigsherrer som hadde kjempet mot Taliban i lang tid, noe som førte til tvil om rådet ville lykkes med sitt oppdrag.

Fjernet fra makten
Den tidligere presidenten ble fjernet fra makten av Taliban i 1996. Deretter sluttet han seg til Nord-Alliansen, som er en gruppe som kjempet mot Taliban.

Da Nord-Alliansen sammen med amerikanske styrker styrtet Taliban i Kabul i 2001, ble Rabbi fortsatt ansett av FN som landets offisielle president.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken